ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Τρίτο πανελλήνιο ρεκόρ και 4η θέση ο Γκολομέεβ, τελικό ο Χρήστου

Τρίτο πανελλήνιο ρεκόρ και 4η θέση ο Γκολομέεβ, τελικό ο Χρήστου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ έκανε τρίτο πανελλήνιο ρεκόρ σε 1,5 μέρα στα 50μ. πεταλούδα, καταλαμβάνοντας την 4η θέση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Τρίτος τελικός για Χρήστου.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ δεν κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο των μεταλλίων στα 50μ. πεταλούδα, ωστόσο για 3ο σερί αγώνα σε δύο μέρες κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ του αγωνίσματος.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε χρόνο 23.19 στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου, κατετάγη 4ος και ολοκλήρωσε με επιτυχία την παρουσία του στο αγώνα.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το φαβορί Άντρι Γκοβόροβ από την Ουκρανία με 22.48 (ρεκόρ αγώνων), ακολούθησε ο Βρετανός Μπεν Πράουντ με 22.78 και ο Ρώσος Όλεγκ Κόστιν.

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το χρόνο, όχι από την 4η θέση που γενικά είναι μια κακή θέση, γιατί χάνεις το μετάλλιο στο τέλος. Έκανα καλή κούρσα, βγήκα 4ος, έκανα πάλι ρεκόρ, αλλά μένει η πικρία που δεν ήρθε το μετάλλιο. Όμως, μέχρι πέρυσι δεν ήμουν καλός στην πεταλούδα που δεν ήταν και το βασικό μου αγώνισμα, αλλά έτσι όπως πάω βλέπω να το κάνω, έτσι φαίνεται (γέλια)", δήλωσε.

"Είμαι σε καλή κατάσταση και έκανα ρεκόρ, αλλά πάλι 4η θέση. Με πληγώνει γιατί έχω μείνει πολλές φορές 4ος σε Ευρωπαϊκό. Ο στόχος μου, βέβαια, ήταν ο τελικός στην πεταλούδα καθώς το δοκίμασα στους Μεσογειακούς και πήγε καλά. Απλά, τρώγοντας έρχεται η όρεξη και μόλις μπαίνεις τελικό θέλεις το καλύτερο. Είπαμε θα κάνω βασικό αγώνισμα την πεταλούδα, μετά το ελεύθερο βέβαια. Εκεί μπορεί να έλθει και το μετάλλιο. Θα δούμε. Νιώθω καλά και θα το παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις".

ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΑ 200Ν. ΥΠΤΙΟ Ο ΧΡΗΣΤΟΥ

Εντυπωσιακός ήταν ο Απόστολος Χρήστου στα ημιτελικά των 200μ. ύπτιο. Μία ημέρα μετά από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 100μ., ο 21χρονος πρωταθλητής τερμάτισε στη 2η θέση της 1ης ημιτελικής σειράς με 1:58.14.

Μπροστά του βρέθηκε μόνο ο Ρώσος Σεργκέι Ταράσεβιτς με 1:57.62, ενώ στο σύνολο ο χρόνος του Χρήστου ήταν ο 7ος καλύτερος.

Στον τελικό της Τετάρτης (17:32), τον τέταρτο στη διοργάνωση (ήταν στον τελικό και στα 50μ. ύπτιο), ο Χρήστου θα προσπαθήσει να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ (1:57.41) και κατά συνέπεια να πλασαριστεί ψηλά στην κατάταξη.

"Ήταν μια καλή μέρα, και μια καλή κούρσα τώρα στον ημιτελικό που με ενδιέφερε να περάσω και το έκανα χωρίς να ζοριστώ. Οι κούρσες είναι συνεχόμενες και όσο περνάνε οι μέρες, αρχίζει και βγαίνει και η κούραση. Πιστεύω ότι είναι εφικτό να σπάσω το προσωπικό μου ρεκόρ το 1.57.40. Είναι ένας τελικός, και μάλιστα ο τελευταίος μου σε ατομικό αγώνισμα και θα προσπαθήσω για το καλύτερο αύριο. Θεωρώ επιτυχημένη την παρουσία μου σε αυτό το Ευρωπαϊκό αλλά και της ελληνικής αποστολής γενικότερα με πολλούς τελικούς, αρκετά πανελλήνια ρεκόρ και καλές εμφανίσεις. Θέλουμε και ένα ακόμα καλύτερο φινάλε. Κρίμα για τον Κριστιάν γιατί έκανε μεγάλη προσπάθεια με τρία πανελλήνια σε λιγότερο από μια μέρα. Άξιζε το μετάλλιο", δήλωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ Ο ΚΑΡΠΟΥΖΛΗΣ

Ο Γιάννης Καρπουζλής περιορίστηκε στις εμπειρίες που αποκόμισε από την παρουσία του στη διοργάνωση της Γλασκόβης. Ο 25χρονος κολυμβητής έκανε χρόνο 27.97 στην 1η ημιτελική σειρά των 50μ. πρόσθιο και τερμάτισε στην τελευταία θέση στο σύνολο, έχοντας προκριθεί με 27.74.

"Δεν έκανα την κούρσα που θα ήθελα. Ξεκίνησα δυνατά, αλλά τελικά δεν μπόρεσα να κάνω το χρόνο που θα ήθελα. Ήταν μια δυνατή κούρσα. Δεν αγχώθηκα, γιατί έχω κούρσες, απλά πάντα ένας ημιτελικός είναι ξεχωριστός. Σαφώς είναι σημαντική εμπειρία. Ο τελικός πήγε σε αρκετά ψηλούς χρόνους. Τώρα έχουμε μια μέρα ξεκούραση και μετά τη σκυταλοδρομία 4Χ100μ. μικτή, όπου θέλουμε να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε. Γιατί όχι να προκριθούμε και στον τελικό", τόνισε.

ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ Η 18ΧΡΟΝΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η Νικόλ Παυλοπούλου πλησίασε το... στοιχειωμένο πανελλήνιο ρεκόρ της Βάσως Αγγελοπούλου με 2:16.24 από το 2003 στα 200μ. μικτή ατομική, στα ημιτελικά του αγωνίσματος.

Η 18χρονη κολυμβήτρια του Ωκεανού σημείωσε χρόνο 2:16.85 και κατετάγη 16η στο σύνολο, με τον Βρετανή Σιομπάν Μαρί Ο' Κόνορ να κάνει τον καλύτερο χρόνο με 2:09.80.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ