ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Το κολυμβητήριο της Κέρκυρας μετονομάστηκε σε "Σπύρος Γιαννιώτης"

Το κολυμβητήριο της Κέρκυρας μετονομάστηκε σε "Σπύρος Γιαννιώτης"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Απ' το απόγευμα της Παρασκευής (16/06) το κολυμβητήριο της Κέρκυρας φέρει το όνομα του Σπύρου Γιαννιώτη, ο οποίος και τιμήθηκε για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό σε μία συγκινητική εκδήλωση στη γενέτειρά του.

Σε μια τελετή με πολλές στιγμές συγκίνησης το κολυμβητήριο της Κέρκυρας πήρε κι επισήμως το όνομα του αργυρού Ολυμπιονίκη στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρου Γιαννιώτη. Μαζί με τον Έλληνα πρωταθλητή τιμήθηκε και η αθλήτρια, Ελένη Δόικα που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Ομιλήτρια στην τελετή η Κωνσταντίνα Γογγάκη, καθηγήτρια φιλοσοφίας του αθλητισμού, εξήγησε τους συμβολισμούς του αγώνα του Γιαννιώτη στην ανοικτή θάλασσα, στην ομιλία της με θέμα "ο συμβολισμός του αγώνα του Σπύρου Γιαννιώτη στην ανοιχτή θάλασσα και το εναγώνιο ταξίδι του ανθρώπου".

Η εκδήλωση τιμής του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κερκύρας προς τους Κερκυραίους αθλητές Σπύρο Γιαννιώτη και Ελένη Δόικα που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (16/06) και στις στιγμές της βραδιάς που συγκίνησαν ήταν κι η ομιλία του Γιαννιώτη στους μικρούς κολυμβητές αλλά και η αποκάλυψη του γιγαντιαίου πανό με τον κορυφαίο αθλητή και την ονομασία του κολυμβητηρίου προς τιμή του.

Στην εκδήλωση τον Ολυμπιακό ύμνο τραγούδησαν τα παιδιά της Διασχολικής Χορωδίας "Αέρινες φωνές".

Απ' την πλευρά του, ο Σπύρος Γιαννιώτης ευχαρίστησε, μέσω facebook, την τοπική κοινωνία για την τιμή, τονίζοντας πως δεν περίμενε ποτέ πως θα έφτανε αυτή η στιγμή:

"Από χθες το κολυμβητήριο της Κέρκυρας θα έχει το όνομα μου. Ακόμα θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια στην πισίνα αυτή να πηγαίνω πάνω κάτω, δεν θα μπορούσα να φανταστώ τότε ότι μια μέρα θα το ζήσω αυτό. Μεγάλη τιμή και συγκίνηση. Σας ευχαριστώ από καρδιάς!".

Δείτε την ανάρτηση:

Πηγή: Corfupress.com

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ