Στην 23η θέση της ειδικής βαθμολογίας ο Βαζαίος

Μία ακόμη ατομική διάκριση περίμενε τον Ανδρέα Βαζαίο αφού στην ειδική κατάταξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 25άρας πισίνας κατέλαβε την 23η θέση.

Άκρως εντυπωσιακή ήταν η παρουσία όλων των Ελλήνων κολυμβητών που συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας το οποίο διεξήχθη στην Κοπεγχάγη και ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή (17/12).

Ο Ανδρέας Βαζαίος ήταν εκείνος που κατέκτησε και τα δύο ελληνικά μετάλλια αφού ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στα 200αρια μεικτής ατομικής και πεταλούδας.

Παράλληλα, ο 23χρονος Έλληνας κολυμβητής "έσπασε" τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ στα δύο συγκεκριμένα αγωνίσματα. Για την ακρίβεια κατά τη διάρκεια των αγώνων κατέβασε τους χρόνους τόσο στα 200μ. μεικτής ατομικής, όσο και στα 200μ. πεταλούδα από δύο φορές. Στο πρώτο αγώνισμα από 1:54.30 που ήταν το Πανελλήνιο ρεκόρ το κατέβασε στο 1:53.88, ενώ στην πεταλούδα από το 1:54.28 το πήγε στο 1:51.23!

Η συνολική του παρουσία και ειδικά οι επιδόσεις του στα 200μ. πεταλούδα του χάρισαν 929 βαθμούς στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης της διοργάνωσης οι οποίοι του χάρισαν την 23η θέση της κατάταξης! Ο δεύτερος Έλληνας της λίστας ήταν ο Απόστολος Χρήστου ο οποίος ήταν 48ος, ενώ 55ος ήταν ο Κριστιάν Γκολομέεβ.

Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία του 16χρονου, Απόστολου Παπαστάμου ο οποίος στην πρώτη του μεγάλη διοργάνωση κατέλαβε την 278η θέση σε σύνολο 311 κολυμβητών όντας μάλιστα ο τέταρτος μικρότερος αθλητής των αγώνων. 

Αναλυτικά οι πρώτοι 24 αθλητές.

Στη 14η θέση η Ελλάδα

Συνολικά, οι Έλληνες κολυμβητές έσπασαν κατά τη διάρκεια των αγώνων 13 Πανελλήνια ρεκόρ, ενώ με τα δύο μετάλλια του Ανδρέα Βαζαίου χάρισαν στη χώρα μας τη 14η θέση στο σχετικό πίνακα.

Στην πρώτη θέση ήταν η Ρωσία με συνολικά 18 μετάλλια εκ των οποίων τα 9 χρυσά, 5 ασημένια και 4 χάλκινα, ακολούθησε η Ουγγαρία με 13 έχοντας 8 χρυσά, 3 ασημένια και δύο χάλκινα και τρίτη η Ιταλία με 17 μεν μετάλλια, αλλά μόλις πέντε από αυτά χρυσά, επτά ασημένια και πέντε χάλκινα.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Photo Κουίζ: Πόσους ήρωες της ελληνικής Trash TV μπορείς να θυμηθείς;

20 γραφικοί πρωταγωνιστές της παλιάς, κακής τηλεόρασης σε προκαλούν να τους αναγνωρίσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24