ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Στους τελικούς Χρήστου - Βαζαίος, με αξιώσεις για διάκριση

Στους τελικούς Χρήστου - Βαζαίος, με αξιώσεις για διάκριση
EUROKINISSI

Ο Απόστολος Χρήστου προκρίθηκε σε ακόμα έναν τελικό, ενώ μετάλλιο θα διεκδικήσει και ο Ανδρέας Βαζαίος τη Δευτέρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Ο Ανδρέας Βαζαίος και ο Απόστολος Χρήστου είναι έτοιμοι να χαρίσουν μια ακόμη διάκριση στους εαυτούς τους και στα ελληνικά χρώματα, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης στη Γλασκώβη. Αμφότεροι κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του αγωνίσματος που είναι το αγαπημένο τους, από τους ημιτελικούς που έγιναν το απόγευμα της Κυριακής και μάλιστα με την ίδια κατάταξη (5η).

Ο Βαζαίος κολύμπησε στην πρώτη ημιτελική σειρά των 200μ. μικτής ατομικής, στο αγώνισμα όπου είναι πρωταθλητής Ευρώπης από το 2016. Πήρε την 3η θέση σε αυτή τη σειρά με 1.58.48 και προκρίθηκε στον τελικό (που θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας) με την 5η θέση συνολικά. Αν καταφέρει να αγγίξει ή να καταρρίψει το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (1.57.98) μπορεί να πάρει ένα μετάλλιο. Πιο γρήγορος απ' όλους στους ημιτελικούς ήταν ο Γερμανός Φίλπ Χάιντς με 1.57.65.

Σε πολύ καλή κατάσταση και ο Χρήστου, που κατάφερε να περάσει σε 2ο τελικό σε αυτό το Ευρωπαϊκό, αυτήν τη φορά στα 100μ. ύπτιο (είχε προκριθεί και στον τελικό των 50μ.). Ο πρωταθλητής μας κολύμπησε στη 2η ημιτελική σειρά όπου ήταν 3ος με επίδοση 53.90 και με την 5η θέση των ημιτελικών συνολικά, πήρε την πρόκριση για τον τελικό της Δευτέρας. Ταχύτερος όλων στον ημιτελικό ο εκπληκτικός 18χρονος Ρώσος Κλίμεντ Κοσέλνικοφ που κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων με 52.95 και αποτελεί το φαβορί για το χρυσό.

Η Άννα Ντουντουνάκη δεν κατάφερε να πετύχει στα 200μ. πεταλούδας ανάλογη επιτυχία με αυτήν στα 100μ.. Φάνηκε κουρασμένη στον ημιτελικό και με χρόνο 2.16.79 έμεινε 15η και αποκλείστηκε από τον τελικό. Πιο γρήγορη απ' όλες σε αυτόν τον ημιτελικό ήταν η Γερμανίδα Φραντζίσκα Χέντκε με 2.07.55.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείτε να τα βλέπετε ΕΔΩ.

Χρήστου: "Καλύτερη θέση στον τελικό"

Ο Χρήστου θα διεκδικήσει καλύτερη θέση από αυτήν των ημιτελικών, όπως τόνισε στις δηλώσεις του. "Είναι εφικτό να έχω μια καλύτερη θέση στον τελικό, απλά θέλω να κατέβω από το 53.03 που έχω. Αυτός είναι ο στόχος. Είναι αλήθεια ότι αυτή τη φορά έκανα καλή εκκίνηση, είχα γενικότερα καλό ξεκίνημα απλά στο τέλος έχασα λίγο τις δυνάμεις μου. Όμως πέρασα με καλό χρόνο στον τελικό όπου μπορώ να τον βελτιώσω. Κράτησα και λίγο δυνάμεις στο τέλος, καθώς είδα ότι δεν χανόταν η πρόκριση στον τελικό, αλλά πλέον θέλω εκεί να κάνω κάτι καλύτερο. Σαφώς θα παίξει ρόλο η εκκίνηση αλλά θεωρώ όχι τόσο σημαντικό όσο έπαιξε στο 50άρι".

Ο Βαζαίος, αν μπορέσει να καταρρίψει το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (1.57.98) θα "χτυπήσει" μετάλλιο. "Δεν ήταν άσχημη κούρσα, αν και έκανα αρκετά λάθη τα οποία και θα πρέπει να τα διορθώσω. Βασικά έχουμε μελέτη το βράδυ, θα ξαναδώ την κούρσα και κυρίως τα περάσματα και θα προσπαθήσω να τα φτιάξω ενόψει τελικού", είπε και συμπλήρωσε: "Διαφορετικές κούρσες με το 2016, διαφορετικές εποχές, διαφορετικός είμαι και εγώ, αλλά πρώτα ο Θεός, θέλω να μπω καλά και να κάνω έναν καλύτερο χρόνο και θα δούμε".

Ντουντουνάκη: "Είχα αδειάσει ψυχολογικά"

Η Ντουντουνάκη, μετά από το μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ παραδέχθηκε ότι είχε "αδειάσει" ψυχολογικά από την χθεσινή προσπάθεια που τα έδωσε όλα πνευματικά και σωματικά. "Καλώς, κακώς έδωσα πολύ από... μένα χθες, ψυχικά εννοώ. Δεν λέω ότι δεν μπορούσα και σήμερα, ή ότι δεν μπορώ να κολυμπήσω καλύτερο 200άρι, έλεος, αλλά μου βγήκε κούραση. Όσο και αν είναι και στο μυαλό μου, γιατί πάντα το 200άρι πάντα με δυσκολεύει βγήκε και κούραση. Ενιωθα γενικά κούραση από το πρωί και όταν είδα εκεί ότι δεν πήγα καλά και δεν βγαίνει καλός χρόνος, άρχισα να πιστεύω ότι δύσκολα θα μου βγει το απόγευμα κάτι καλύτερο. Ήταν μια ευκαιρία γενικά επειδή είμαι καλά να κάνω ένα ρεκόρ και στο 200άρι, δεν ήρθε δεν πειράζει, θα το προσπαθήσω στο 50άρι", τόνισε η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ