ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 400μ μικτή ατομική με παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων ο Παπαστάμος

Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 400μ μικτή ατομική με παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων ο Παπαστάμος

Ανεπανάληπτος ο Παπαστάμος, αναδείχθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων στα 400μ μικτή ατομική, κάνοντας μάλιστα Παγκόσμιο ρεκόρ, αποδεικνύοντας ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος σε αυτό το αγώνισμα.

Ο Απόστολος Παπαστάμος έγραψε για ακόμα μία φορά ιστορία, ανεβαίνοντας στην κορυφή του κόσμου στα 400μ μικτή ατομική, αποδεικνύοντας ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος σε αυτό το αγώνισμα.

Ο αθλητής του ΝΟ Χανίων δεν άφησε κανένα περιθώριο, σπάζοντας όλα τα κοντέρ στη Βουδαπέστη, καθώς ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, πετυχαίνοντας νέο Παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων, με επίδοση 4:11.93.

Ο νεαρός κολυμβητής είναι αδιαμφισβήτητα ανίκητος στη μικτή ατομική και είναι έτοιμος να μας χαρίσει ακόμα μεγαλύτερες στιγμές. Την πρώτη τριάδα πίσω από τον Απόστολο Παπαστάμο συμπλήρωσε ο Ρώσος Ίλια Μπορόντιν (2ος) με 4:12.95 και ο Γάλλος Λεόν Μαρσάντ (3ος) με 4:16.37.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Τάσος Παπαδόπουλος, αμέσως μετά το χρυσό μετάλλιο και την κατάρριψη του ρεκόρ, δήλωσε: "Είμαστε πολύ συγκινημένοι με αυτό που πέτυχε ο Απόστολος σήμερα. Δεν υπάρχουν πολλά λόγια για να περιγράψει κανείς το κατόρθωμά του. Έσπασε το Παγκόσμιο ρεκόρ και ο χρόνος αυτός μπορεί εύκολα να του δώσει μία θέση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων".

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανέφερε στο twitter: "Δεν έχει όρια η πισίνα για τον Απόστολο Παπαστάμο. Ο Χανιώτης έφηβος ανέβασε τη σημαία μας στον ψηλότερο ιστό, είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 400μ. μικτή και τα συγχαρητήρια, όσο θερμά κι αν είναι, δεν επαρκούν για τις επιτυχίες του. Μπράβο και πάλι μπράβο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ