ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Κολύμβηση: Πανελλήνιο ρεκόρ και όριο για το Τόκυο ο Παπαστάμος

Κολύμβηση: Πανελλήνιο ρεκόρ και όριο για το Τόκυο ο Παπαστάμος

Το χρυσό μετάλλιο στα 400μ. μικτή ατομική του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων - Νεανίδων κατέκτησε ο Απόστολος Παπαστάμος και ταυτόχρονα έπιασε το όριο για το Τόκυο.

Ο Απόστολος Παπαστάμος σήκωσε για ακόμα μία φορά στα ύψη την Ελληνική σημαία, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 400μ μικτή ατομική, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων-Νεανίδων.

Ο Έλληνας κολυμβητής ήταν ασταμάτητος και κανένας δεν μπορούσε να τον φτάσει, καταλαμβάνοντας την 1η θέση με επίδοση 4:15:18, η οποία είναι Πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων, πιάνοντας παράλληλα το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ρώσος Μπορόντιν (2ος) με χρόνο 4:17.09 και ο Γάλλος Μαρσάντ (3ος) με 4:17.22.

Ο αθλητής μίλησε για την επιτυχία του, αναφέροντας τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος με το χρυσό μετάλλιο που πέτυχα, κάνοντας Πανελλήνιο ρεκόρ. Δεν περίμενα να ανέβω στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, καθώς κυρίως στόχος μου είναι η διάκριση στα 400μ μικτή ατομική, όμως μένω συγκεντρωμένος για τη συνέχεια».

Ο προπονητής Μίλτος Χαλκιάς, με τη σειρά του, δήλωσε: «Ήταν ένα καταπληκτικό απόγευμα για την Ελληνική ομάδα. Το χρυσό μετάλλιο του Παπαστάμου ήταν η καλύτερη διάκριση, ενώ ανατριχιαστική ήταν η στιγμή της ανάκρουσης του Εθνικού μας Ύμνου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ