ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Γκολομέεβ: Πρόκριση στα ημιτελικά των 50 μέτρων ελεύθερου

ΡΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2016 / ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΓΚΟΛΟΜΕΕΦ.(EUROKINISSI-FOTOARENA)
ΡΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2016 / ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΓΚΟΛΟΜΕΕΦ.(EUROKINISSI-FOTOARENA) EUROKINISSI

Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ κατέλαβε την 6η θέση στα προκριματικά, με επίδοση 21.80 και πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό στα 50μ ελεύθερο.

Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ και η Άννα Ντουντουνάκη πραγματοποίησαν πολύ καλές κούρσες στα προκριματικά και προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση, την Παρασκευή (26/7) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας.

Ο Γκολομεεβ ήταν εξαιρετικός στον προκριματικό των 50μ. ελευθέρου και τερμάτισε σε 21.80 σημειώνοντας την 6η καλύτερη επίδοση από τους 130 αθλητές που αγωνίστηκαν και βέβαια πήρε την πρόκριση στον απογευματινό ημιτελικό που αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 20:00 τοπική (14:00 ώρα Ελλάδας-απευθείας ERTSports).

Παρά την πρώτη άκυρη εκκίνηση που έκανε ο Ιταλός Ντότο ο Έλληνας κολυμβητής που ήταν 7ος πριν δυο χρόνια στον αντίστοιχο τελικό της Βουδαπέστης έμεινε συγκεντρωμένος και πήρε τη 2ηθέση στη σειρά του πίσω από τον Βρετανό Πράουντ που τερμάτισε σε 21.69.

"Καλός χρόνος, όσο χρειαζόταν για να περάσω . Τώρα το απόγευμα πιο συγκεντρωμένος πιο ξύπνιος να περάσω στον τελικό. Ένιωθα καλά , δεν το πήγα 100%, έχω ακόμα να δώσω", τόνισε λίγο μετά την κούρσα του δίνοντας ραντεβού για μετά τον ημιτελικό.

Η Άννα Ντουντουνάκη, στα 50μ πεταλούδα, κολύμπησε σε χρόνο 26.26, 0.04 δευτερόλεπτα μακριά από το Πανελλήνιο ρεκόρ γυναικών που κατέχει η ίδια και προκρίθηκε, παίρνοντας τη 15η θέση στη συνολική κατάταξη.

Στα 100μ πεταλούδα, ο Ανδρέας Βαζαίος τερμάτισε 29ος με 53.41 και δεν κατάφερε να περάσει στον ημιτελικό.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ