ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Γκολομέεβ: "Μπορώ το ολυμπιακό μετάλλιο"

Γκολομέεβ: "Μπορώ το ολυμπιακό μετάλλιο"

Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ κατά την άφιξη του στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" έβαλε ψηλά τον πήχη και για την συνέχεια μετά το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Την ανάλογη υποδοχή που του έπρεπε, αλλά και την αποθέωση, γνώρισε το μεσημέρι στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" των Αθηνών, κατά την επιστροφή μετά από το πολύωρο ταξίδι, από την Γκουανκζού, ο Κρίστιαν Γκολομέεβ, κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 50 ελεύθερο.

Μαζί του ο Αποστόλης Χρήστου, 8ος στον τελικό των 50 ύπτιο, οι προπονητές τους Άκης Οικονόμου και Παναγιώτης Βελέντζας, ο αρχιπροπονητής Νίκος Γέμελος, αλλά και τα υπόλοιπα μέλης της αποστολής της Κολύμβησης, που εκπροσώπησε τη χώρα μας στη διοργάνωση της Νότιας Κορέας.

Τους αθλητές και τους προπονητές υποδέχθηκαν από πλευράς ΚΟΕ, ο Α' Αντιπρόεδρος Γιώργος Κατσαρός, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Σαρακατσάνης, το μέλος του ΔΣ Άννα Μαρκοπούλου, ο τεχνικός σύμβουλος Κολύμβησης της ομοσπονδίας Χριστόδουλος Χούμας και ο συνεργάτης Νίκος Κραουνάκης. Παραβρέθηκαν ακόμα αντιπροσωπεία του ερασιτέχνη Εθνικού (συλλόγου που ανήκει ο Γκολομέεβ) με επικεφαλής την πρόεδρο Δώρα Ιωαννίδου, η σύζυγος του παγκόσμιου πρωταθλητή μας Λίντσι και πολύς κόσμος, συγγενείς και φίλοι που χειροκρότησαν θερμά.

Στο επίκεντρο βρέθηκε, φυσικά, ο Κρίστιαν Γκολομέεβ, ο οποίος έγινε ο δεύτερος Έλληνας κολυμβητής που ανεβαίνει στο βάθρο ενός Παγκοσμίου πρωταθλήματος, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο. Και ειδικά στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, όπου τόνισε: "Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, είχαμε πολύ καλή παρουσία με τελικούς, ημιτελικούς και όρια για τους Ολυμπιακούς. Με βοήθησε πολύ ότι πήγαμε νωρίτερα στην Κορέα. Ήθελα πολύ αυτό το μετάλλιο, ήμουν πολύ συγκεντρωμένος. Ήμουν αγχωμένος για να μπω στον τελικό, γιατί στο 50άρι ένα λάθος μπορεί να σε αφήσει έξω. Με το που μπήκα στον τελικό έφυγε το άγχος, μπήκα ήρεμος και ήρθε η δεύτερη θέση". Ο πρωταθλητής μας ζήτησε να υπάρχει στήριξη από την Πολιτεία με βελτίωσης των συνθηκών προετοιμασίας και δεν έκρυψε ότι στόχος του είναι να βρίσκεται στα μετάλλια και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο την επόμεη χρονιά. "Ο Ντρέσελ δεν είναι ανίκητος, έχω πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμη. Αν όλα πάνε καλά, ναι, θέλω και μπορώ το Ολυμπιακό μετάλλιο", κατέληξε ο 26χρονος κολυμβητής.

Ο Απόστολος Χρήστου είπε από την πλευρά του "Το πρόσημο είναι θετικό. Υπάρχει πρόοδος, η κολύμβηση είναι πολύ δυνατή και πρέπει να έχει στήριξη από την Πολιτεία. Πρέπει να υπάρξει μία στροφή και από τους φιλάθλους στα ερασιτεχνικά αθλήματα που φέρνουν επιτυχίες". Ο Χρήστου ήταν φιναλίστ στα 50μ. ύπτιο και κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ του Άρη Γρηγοριάδη.

Ο προπονητής του Κρίστιαν Γκολομέεβ, ο Άκης Οικονόμου, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: "Ξεκινήσαμε σαν αποστολή πολύ δυνατά, είχαμε μετά μερικά δύσκολα αποτελέσματα, αλλά καταφέραμε και το διαχειριστήκαμε ψυχολογικά. Η ελληνική κολύμβηση πρέπει να είναι πρωτοπόρος. Είναι δύσκολο, αλλά με μερικές αλλαγές είναι εφικτό. Πρέπει να δημιουργηθει μία βάση αθλητών, όπως έγινε το 2004. Να μη μείνουμε σε ένα μικρό πυρήνα αθλητών".

Ο Παναγιώτης Βελέντζας, προπονητής του Χρήστου πρόσθεσε: "Η ελληνική κολύμβηση είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Δεν υστερούμε σε τίποτα σε σχέση με το εξωτερικό, παρά μόνο στις συνθήκες της δουλειάς μας. Πίσω από εμάς υπάρχουν άνθρωποι που δεν φαίνονται και πρέπει να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, όπως και στις οικογένειές μας".

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Εκ μέρους της ΚΟλυμβητικής Ομοσπονδίας, ο Γιώργος Κατσαρός ζήτησε στήριξη από την Πολιτεία: "Εύχομαι η νέα πολιτική ηγεσία να πάρει το μήνυμα από τους αθλητές, να ανοίξουν τα κολυμβητήρια και να μείνουν ανοιχτά όλο το χρόνο". Η θέση του Α' Αντιπροέδρου της ΚΟΕ βρήκε απόλυτα σύμφωνους τους αθλητές και τους προπονητές.

"Το αποτέλεσμα μιλάει μόνο του. Είμαι αισιόδοξος ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πάνε περίπου 10 άτομα και θα έχουμε καλά αποτελέσματα", ανέφερε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ Δημήτρης Σαρακατσάνης, που ζήτησε να βρεθεί άμεση λύση για την προπόνηση των αθλητών, ώστε να μην «στοιβάζονται» όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου στο κολυμβητήριο του Πειραιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ