ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Γκολομέεβ: "Ήταν απίστευτο, στόχος μου ένα Ολυμπιακό μετάλλιο"

Γκολομέεβ: "Ήταν απίστευτο, στόχος μου ένα Ολυμπιακό μετάλλιο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης στα 50μ. ελεύθερο της κολύμβησης, Κριστιάν Γκολομέεβ μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την κατάκτηση του μεταλλίου και τους επόμενους στόχους του.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ μίλησε στον Sport24Radio 103,3 και στον Αντρέα Παλομπαρίνι για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στα 50 μέτρα ελεύθερο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης της Γλασκώβης.

Για το μετάλλιο: «Ήταν απίστευτο. Όλη η χρονιά πήγε πολύ καλά, αλλά και εδώ στο Ευρωπαϊκό. Δούλεψα πολύ καλά φέτος. Μού βγήκαν πολύ καλά οι κούρσες ακόμη και σε αγωνίσματα στα οποία δεν πίστευα ότι θα τα κατάφερνα, όπως τα 50 μέτρα πεταλούδα. Πήγα και εκεί πολύ καλά. Από εκεί που ήθελα απλώς να μπω στον τελικό, βρέθηκα κοντά σε ένα μετάλλιο. Δεν ήρθε στο 50άρι πεταλούδα αλλά στο 50άρι ελεύθερο. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Δεν μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματά μου».

Για την οικογένειά του: Έχουν χαρεί πάρα πολύ όλοι. Δεν ξέρω σε ποιον να πρωτομιλήσω. Είναι απίστευτα τα συναισθήματα. Το χρειαζόμουν πάρα πολύ αυτό το μετάλλιο. Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω στον πατέρα μου, που τον έχω χάσει, αλλά και στη θεία μου και στον θείο μου. Χωρίς αυτούς δεν θα είχα φτάσει ως εδώ. Με βοήθησαν πάρα πολύ και τους χρωστάω τα πάντα”.

Για το ότι πλέον προπονείται στο εξωτερικό: “Έχω αποκτήσει πολλές εμπειρίες. Η πρώτη μου μετακόμιση ήταν από την Κρήτη στην Αθήνα. Έκανα πάρα πολλά ταξίδια από τότε. Κάθε αγώνας είναι και μια εμπειρία. Πάντα παίρνεις κάτι από κάθε αγώνα και αυτό σε βοηθάει για τη συνέχεια. Τώρα έχω μαζέψει πολλές εμπειρίες και από την Αμερική. Από τους προπονητές με τους οποίους δουλεύω, τους φυσικοθεραπευτές και τους διατροφολόγους. Όλα αυτά παίζουν τον ρόλο τους και με έχουν βοηθήσει να φτάσω μέχρι εδώ”.

Για τον επόμενο στόχο του: “Από μικρό παιδί στόχος μου είναι να πάρω ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Γι΄αυτό θα προσπαθήσω και αν το καταφέρω, θα είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο”.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ