ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Γέμελος: "Να κερδίσουμε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες"

Γέμελος: "Να κερδίσουμε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης, Νίκος Γέμελος, έκανε τον απολογισμό των Ελλήνων αθλητών για το 2018 και ευχήθηκε να βρεθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι αθλητές στο Τόκυο.

Το άθλημα της Ανοιχτής Θάλασσας μας έχει προσφέρει πολλές συγκινήσεις και βρίσκεται σε άνοδο τα τελευταία χρόνια. Οι αθλητές μας δείχνουν ότι είναι σε καλό επίπεδο και μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις.

Τη χρονιά που πέρασε η Ελληνική αποστολή είχε καλή παρουσία, τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όσο και στους Μεσογειακούς αγώνες, καθώς και στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής στην κολύμβηση και την ανοιχτή θάλασσα, Νίκος Γέμελος, έκανε τον δικό του απολογισμό για τη χρονιά που φεύγει, εστιάζοντας στους στόχους του νέου έτους: "Η κολύμβηση, είτε είναι στην πισίνα, είτε στην ανοιχτή θάλασσα είναι ένα φερέλπιδο άθλημα, που κάθε χρόνο μας χαρίζει πολλές συγκινήσεις. Τη χρονιά που φεύγει είδαμε αρκετά καλούς αθλητες να έχουν σημαντικές διακρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως ο Χρήστου, ο Γκολομέεβ και ο Παπαστάμος. Κάθε χρόνο, ο κόσμος αγκαλιάζει τα αθλήματα του υγρού στίβου και τα ακολουθεί.

Το 2018 η Ελλάδα διακρίθηκε σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο και στην υδατοσφαίριση και στις καταδύσεις, δείχνοντας πως βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Το νέο έτος στοχεύουμε να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μέσα από τις κομβικές διοργανώσεις που έρχονται τόσο στην ανοιχτή θάλασσα, όσο και στην κολύμβηση. Θέλουμε να έχουμε περισσότερες συμμετοχές σε τελικούς και βάθρα και θα δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους να έχουν υγεία και χαρές, καθώς ελπίδα για διακρίσεις".

Ο αθλητής της ανοιχτής θάλασσας, Δημήτρης Νέγρης, με τη σειρά του, τόνισε τη βοήθεια που του έδωσε η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους για το 2019: «Η χρονιά που πέρασε, με γέμισε με εμπειρίες που με βοήθησαν πολύ, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης, αλλά και οι δύο τέταρτες θέσεις στους Μεσογειακούς Αγώνες. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στο Πανελλήνιο στο τέλος της χρονιάς, μου έδωσε εξίσου ώθηση για τη συνέχεια. Πλέον, το μυαλό μου στρέφεται στις προπονήσεις μου, όπου θέλω να βρεθώ στις μεγάλες διοργανώσεις του νέου έτους, με μεγάλο στόχο το εισητηριο για την Ολυμπιάδα του 2020. Για το νέο έτος θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους υγεία και ευτυχία, καθώς και στους αθλητές εύχομαι να πετύχουν τους στόχους τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ