ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Δημητριάδης: "Το Spetses Mini Marathon είναι μία γιορτή του αθλητισμού"

Δημητριάδης: "Το Spetses Mini Marathon είναι μία γιορτή του αθλητισμού"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

O Στέφανος Δημητριάδης μίλησε στο Sport24.gr για την πορεία του μέχρι τώρα στην κολύμβηση, αλλά και για τη συμμετοχή του στο Spetses Mini Marathon.

Συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Έλληνες κολυμβητές και ειδικεύεται στα 200μ. πεταλούδα. Ο Στέφανος Δημητριάδης μίλησε στο Sport24.gr για την πορεία του μέχρι τώρα στην κολύμβηση, αλλά και για τη συμμετοχή του στο Spetses Mini Marathon.

Πρόκειται για μία από τις περιπτώσεις ανθρώπων που από μικροί έδειξαν αυτό που ήθελαν να κάνουν όταν μεγαλώσουν. "Είναι αλήθεια ότι από μικρός μου άρεσε το νερό. Έπαιζα με τις ώρες ειδικά στη θάλασσα κάνοντας πολλές βουτιές. Ήταν κάτι που μου άρεσε και αποφάσισα να το συνεχίσω" τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι πρώτες... βουτιές έγιναν στο Παλαιό Φάληρο και ακολούθησαν ο Πανιώνιος και ο Ολυμπιακός με στόχο πάντοτε την εκπλήρωση των ονείρων του παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν. "Σίγουρα η κολύμβηση είναι ένα δύσκολο άθλημα. Χρειάζεται μεγάλη προσήλωση, συγκέντρωση και πολλές θυσίες. Πρέπει να είσαι αφοσιωμένος σε αυτό. Είναι ένα μοναχικό άθλημα αφού είσαι εσύ και το νερό. Δεν έχεις επαφή με τον έξω κόσμο" επεσήμανε αρχικά ο Στέφανος Δημητριάδης για να πάει στη συνέχεια η συζήτηση μας στις γενικότερες δυσκολίες που υπάρχουν στο χώρο: "Υπάρχουν γενικότερα πολλά προβλήματα. Πρώτα απ' όλα δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι οπότε οι περισσότεροι αναγκάζονται και κάνουν κάτι παράλληλα ώστε να βγάλουν τα απαιτούμενα χρήματα για να μπορέσουν να ζήσουν.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά θέματα και με τα κολυμβητήρια τα οποία ποικίλουν. Άλλα κολυμβητήρια δεν έχουν ζεστό νερό, άλλα είναι κλειστά και άλλα υπολειτουργούν. Γενικότερα έχουμε έλλειψη από καλές πισίνες και κυρίως από καλές κλειστές πισίνες. Το χειμώνα δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι παλεύουμε με το κρύο και τη βροχή".

Ο 28χρονος κολυμβητής είναι πτυχιούχος διατροφολόγος και θέλει να εξασκήσει το επάγγελμα του. "Όντως έχω πάρει το πτυχίο μου και θέλω να ασχοληθώ με αυτό. Δεν έχω κάνει ακόμα κάτι όμως θα το δω στο μέλλον. Πρέπει να βρω έναν τρόπο να καταφέρω να το συνδυάσω και με την κολύμβηση. Είμαι οργανωτικός γενικότερα οπότε θεωρώ ότι θα καταφέρω. Θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με την διατροφολογία".

Επιστρέφοντας στο κομμάτι της κολύμβησης δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για τους αθλητικούς του στόχους: "Το Τόκιο είναι ακόμα μακριά. Θα το πάω χρόνο με το χρόνο και θα δω τι θα γίνει. Μου αρέσει να βάζω πιο κοντινούς στόχους. Είναι δεδομένο πάντως ότι θέλω να συνεχίσω να κολυμπάω".

Στη συνέχεια η κουβέντα μας πήγε στο Spetses Mini Marathon στο οποίο και θα συμμετάσχει το ερχόμενο τριήμερο. "Είναι χαρά μου που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα συμμετάσχω και εγώ στο Spetses Mini Marathon. Πρόκειται για τον κορυφαίο αγώνα που διεξάγεται στη χώρα μας και δεν μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση που μου έγινε από την κ. Κουταρέλη. Θα κολυμπήσω στα 3 χλμ, αλλά θα είμαι εκτός συναγωνισμού. Θα πέσω περισσότερο για να πάρω τον παλμό του αγώνα".

Σε ό,τι αφορά το τι κάνει τόσο ξεχωριστό το SMM είπε: "Το Spetses Mini Marathon είναι μία γιορτή του αθλητισμού. Χαίρομαι που κάθε χρόνο εξελίσσεται και μεγαλώνει. Όταν λέω ότι μεγαλώνει δεν αναφέρομαι μόνο στο αγωνιστικό της σκέλος, αλλά και στο οργανωτικό της. Σημαντικό παράδειγμα είναι το live tracking μέσα από τη σχετική εφαρμογή που θα υπάρχει. Πρόκειται για κάτι πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα, ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα".

Στο τέλος αναφέρθηκε και στο κομμάτι της αναδάσωσης στο νησί των Σπετσών: "Τη σοβαρότητα που έχει αποκτήσει η διοργάνωση το δείχνουν και οι ενέργειες που γίνονται στο περιθώριο της. Μία από αυτές είναι και η αναδάσωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης. Είναι μία εξαιρετική πρωτοβουλία των διοργανωτών και της κ. Κουταρέλη. Χαίρομαι που θα συμβάλουμε στην αναδάσωση του πανέμορφου νησιού των Σπετσών".

Αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 (Παραλία Αγίου Μάμαντος)

17.00: Παιδικός Κολυμβητικός Αγώνας 150 μ. & 300 μ.

17.30: Τελετή Απονομής για τον Παιδικό Κολυμβητικό Αγώνα

18.00: Sunset Yoga για τους συμμετέχοντες από τα Holmes Place

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

09.25: Συνάντηση κολυμβητών 3.000 μ. στη Ντάπια για μεταφορά στην Κόστα

09.30: Κολυμβητικός Αγώνας Διάπλους Σπετσών 5.000 μ.: Εκκίνηση – τερματισμός παραλία πλατείας Ποσειδωνίου

11.00: Κολυμβητικός Αγώνας Διάπλους Σπετσών 3.000 μ.: Εκκίνηση παραλία Κόστας – τερματισμός παραλία πλατείας Ποσειδωνίου

13.30: Σπετσιώτικα Κεράσματα από το Σύλλογο Γυναικών Σπετσών και τη Χρυσή Ζύμη

14.00: 2ο Spetses SUP event by BIC

15.00: My 1st Spetses mini Marathon Παιδικός Αγώνας 500 μ. (0-5 ετών). (Απαραίτητο κρίνεται ένας γονέας να τρέχει με το παιδί.) Εκκίνηση Ξενοδοχείο Nissia – Τερματισμός Πλατεία Ποσειδωνίου

15.30: Παιδικός Αγώνας 500 μ. (Α’, Β’ & Γ’ τάξεις Δημοτικού) & 1000 μ. (Δ’, Ε’ & ΣΤ’ τάξεις Δημοτικού). Τα 500 μ. εκκινούν στο Δημαρχείο Σπετσών και τα 1.000 μ. εκκινούν από την Πλατεία Ποσειδωνίου με αναστροφή στο περίπτερο της Κουνουπίτσας. Και οι δύο διαδρομές θα τερματίσουν στην Πλατεία Ποσειδωνίου.

16.30: Τελετή απονομής παιδικών αγώνων τρεξίματος

17.15: Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. (Εκκίνηση – τερματισμός Πλατεία Ποσειδωνίου)

20.00: Απονομές Κολυμβητικών Αγώνων & Αγώνα Δρόμου 10K (Πλατεία Ποσειδωνίου)

20.30: MELISSA Pasta Night*

*ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ (Πλατεία Ποσειδωνίου)

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 (Πλατεία Ποσειδωνίου)

09.00: Αγώνας Δρόμου 25 χλμ.

10.00: Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.

13.30: Τελετή Απονομής για τους Αγώνες Δρόμου 25 χλμ. & 5 χλμ.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ (στο ξενοδοχείο Ρουμάνη στη Ντάπια):

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017: 17.00 – 22.00

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017: 10.00 – 22.30

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017: 08.30 – 21.30

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017: 07.30 – 08.30 Παραλαβή υλικού μόνο για όσους έχουν ήδη εγγραφεί και εξοφλήσει τη συμμετοχή τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ