ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Δημητριάδης: "Ο ενθουσιασμός μου κάθε χρονιά μεγαλώνει για το Spetses Mini Marathon!"

Δημητριάδης: "Ο ενθουσιασμός μου κάθε χρονιά μεγαλώνει για το Spetses Mini Marathon!"

O Στέφανος Δημητριάδης μίλησε στο Sport24.gr για την πορεία του μέχρι τώρα στην κολύμβηση, αλλά και για τη συμμετοχή του στο Spetses Mini Marathon.

Συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Έλληνες κολυμβητές και ειδικεύεται στα 200μ. πεταλούδα. Ο Στέφανος Δημητριάδης μίλησε στο Sport24.gr για την πορεία του μέχρι τώρα στην κολύμβηση, αλλά και για τη συμμετοχή του για 3η σερί χρονιά στο Spetses Mini Marathon.

Αρχικά, ο Έλληνας πρωταθλητής αναφέρθηκε για τους στόχους του, μετά την μεγάλη επιτυχία αυτό το καλοκαίρι, το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στους Μεσογειακούς της Ταραγόνας. "Στόχος για τη φετινή σεζόν ειναι να μπορέσω να προκριθώ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Αύγουστο του 2019 και να πιάσω το όριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2020".

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για το μεγάλο αθλητικό γεγονός, που θα λάβει χώρα σε δύο χρόνια στην ασιατική χώρα: "Σίγουρα, μια Ολυμπιάδα πάντα αποτελεί στόχο ενός αθλητή και ειδικά όταν πλησιάζει η περίοδος πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς, μπορώ να ονειρευτώ και να κυνηγήσω τη πρόκριση μου! Απαιτεί προσπάθεια, αφοσίωση και υποστήριξη!"

Ο 28χρονος κολυμβητής μας μίλησε για την πορεία του αθλήματος στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια: "Η ελληνική κολύμβηση παραμένει ψηλά χάρη στην επιμονή των αθλητών να προσπαθούν και να ξεπερνάνε τα εμπόδια που προκύπτουν.

Στη προσπάθεια των κολυμβητών συμβάλλουν οι γονείς, ομάδες και οι προπονητές και κανείς άλλος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο ψηλά εάν υπήρχε η κατάλληλη υποστήριξη"

Δημητριάδης: "Ο ενθουσιασμός μου κάθε χρονιά μεγαλώνει για το Spetses Mini Marathon!"

Ο πρωταθλητής μας έδωσε την συμβουλή στα νέα παιδιά που θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στη κολύμβηση: "Η καλύτερη συμβουλή για το νέο που θέλει να ασχοληθεί ειναι πριν ξεκινήσει να γνωρίζει όλες τις πιθανές δυσκολίες που θα βρει μπροστά του αλλά και να γνωρίζει πως η επιβράβευση της προσπάθειας από το συγκεκριμένο άθλημα είναι ένα μοναδικό συναίσθημα".

Στη συνέχεια η κουβέντα μας πήγε στο Spetses Mini Marathonστο οποίο και θα συμμετάσχει το τριήμερο 5-6-7 Οκτωβρίου. "Είναι η τρίτη χρονιά φέτος στο Spetses Mini Marathon. Ο ενθουσιασμός κάθε χρονιά για το συγκεκριμένο event είναι ολοένα και μεγαλύτερος. Είναι από τους ελάχιστους αγώνες μέσα στη χρονιά που κολυμπάω ανοιχτή θάλασσα και για μένα και όλους είναι ένας πολύ ευχάριστος αγώνας. Χάρη στα αθλητικά events που γίνονται στις Σπέτσες, ολοένα και περισσότερος κόσμος ασχολείται περισσότερο με τον αθλητισμό και τη κολύμβηση.

Δημητριάδης: "Ο ενθουσιασμός μου κάθε χρονιά μεγαλώνει για το Spetses Mini Marathon!"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αυτό είναι πολύ ευχάριστο γιατί αρχίζει το άθλημα και γίνεται πιο διαδεδομένο και γνωστό και σιγά σιγά παίρνει τη θέση που του αξίζει ανάμεσα από τα υπόλοιπα αθλήματα. Αυτή η ενασχόληση του μέσου Έλληνα με την ανοιχτή θάλασσα και τη κολύμβηση μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τη πορεία της κλασσικής στο μέλλον".

Στο τέλος αναφέρθηκε τι κάνει τόσο ξεχωριστό το SMM είπε πως: " Η επιτυχία της συγκεκριμένης διοργάνωσης οφείλεται κατά βάση στη αγάπη για τον αθλητισμό και στη προσπάθεια της Μαρίνας της Κουταρέλλη στο να γίνει μια διοργάνωση που θα ευχαριστηθούν όλοι. Μικροί, μεγάλοι, επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές όλοι μαζί αγωνίζονται για να πετύχει ο καθένας το δικό του στόχο. Παράλληλα γίνονται πολλές άλλες δραστηριότητες , φιλανθρωπικές, ενημερωτικές και διασκεδαστικές που ο κόσμος περνάει καλά σ' ένα πολύ όμορφο νησί κοντά στην Αθήνα!"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ