ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Δεν έφτανε το Πανελλήνιο ρεκόρ στον Βαζαίο

Greece's Andreas Vazaios competes in a men's 200-meter individual medley heat during the swimming competitions of the World Aquatics Championships in Budapest, Hungary, Wednesday, July 26, 2017. (AP Photo/Darko Bandic)
Greece's Andreas Vazaios competes in a men's 200-meter individual medley heat during the swimming competitions of the World Aquatics Championships in Budapest, Hungary, Wednesday, July 26, 2017. (AP Photo/Darko Bandic) AP

Παρά το Πανελλήνιο ρεκόρ του στα 200μ. μικτή ατομική με 1:57.98 ο Ανδρέας Βαζαίος δεν κατάφερε να μπει στον τελικό τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος καταλαμβάνοντας την 9η θέση.

Το τρομερό πανελλήνιο ρεκόρ του πρωταθλητή Ευρώπης στα 200μ. Μικτή Ατομική Ανδρέα Βαζαίου, δεν ήταν αρκετό για να του δώσει το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης.

Ο νεαρός αθλητής του Αλέξανδρου Νικολόπουλου «έσπασε» το φράγμα του 1.58.00, κάνοντας 1:57.98 (1:58.18 το προηγούμενο), όμως αυτό - όσο κι αν μοιάζει απίστευτο - δεν έφτανε! Ο Ανδρέας Βαζαίος κολύμπησε στη δεύτερη ημιτελική σειρά, στην οποία οι χρόνοι ήταν εξωπραγματικοί! Ο 5ος Σουν Γουάνγκ σημείωσε επίδοση 1:57.39 και πήρε την πρόκριση στον τελικό, ενώ με την 8η επίδοση και με παγκόσμιο ρεκόρ νέων (1:57.81) προκρίθηκε ο συμπατριώτης του Χέιγιανγκ Κιν (3ος στην 1η ημιτελική σειρά).

Σίγουρα όλο αυτό αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στον Έλληνα κολυμβητή που ξεπέρασε για ακόμη μία φορά τον εαυτό του σε μεγάλη διοργάνωση, όμως δεν κατάφερε να βρεθεί στον τελικό. Ας είναι. Κάποιες φορές είναι και θέμα ημέρας και οι Ασιάτες αντίπαλοι του Έλληνα πρωταθλητή έκαναν σπουδαία πράγματα. Ακόμη ένα «παράσημο» για τον αθλητή του ΑΝΟ Αργυρούπολης, αποτελεί το γεγονός ότι πέρασε τον 2ο Αμερικανό αθλητή, Ντέιβιντ Ντιβάιν που με 1:58.01 κατέλαβε την 10η θέση.

Από την πλευρά της, η Νόρα Δράκου στον ημιτελικό των 50μ. Ύπτιο με το 28.13 που σημείωσε βρέθηκε πολύ κοντά στο 28.00 που αποτελεί το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ και κατέλαβε την 15η θέση. Η πρόκριση κρίθηκε σε χρόνο 27.60 από την Κινέζα Ξουέ Γιάνγκ, που σημείνει ότι η πρωταθλήτρια του Παναθηναϊκού χρειαζόταν ένα πολύ μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ για να βρεθεί στον τελικό.

Στην αυριανή 4η ημέρα των πρωινών προκριματικών, ο Απόστολος Χρήστου αγωνίζεται στην 3η σειρά των 200μ. Ύπτιο με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά.

Photo credits: AP Photo/Darko Bandic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ