ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Ο Σαμψάκης συνεχίζει τον τιτάνιο αγώνα του

Ο Σαμψάκης συνεχίζει τον τιτάνιο αγώνα του

Ο διεθνής αθλητής των καταδύσεων Ανδρόγεως Σαμψάκης, που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την διάρκεια προπόνησης, μίλησε στη NOVA για τον μεγάλο αγώνα που δίνει. Δέσμευση του Γιώργου Βασιλειάδη ότι θα είναι κοντά του η Πολιτεία.

Ο 17χρονος καταδύτης, Ανδρόγεως Σαμψάκης, ο οποίος τραυματίστηκε στις 25 Σεπτεμβρίου στη διάρκεια της προπόνησης στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο του Αμαρουσίου, δίνει τον τιτάνιο καθημερινό του αγώνα για να μπορέσει να βγει νικητής και να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Ο αθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης, στη διάρκεια εκτέλεσης ασκήσεων είχε μία άσχημη πτώση με το κεφάλι, η οποία είχε ως συνέπεια να υποστεί κάταγμα σε τρεις αυχενικούς σπονδύλους και μετατόπιση 6 εκατοστών.

Ο 17χρονος μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, συνοδευόμενος από τον χρυσό Ολυμπιονίκη των καταδύσεων, Νίκο Συρανίδη και υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Παρέμεινε στην μονάδα εντατικής θεραπείας για 4 ημέρες, ανήμπορος να κινήσει τα πάνω και κάτω άκρα του.

Ήταν ένα πολύωρο χειρουργείο, το οποίο είχε επιπλοκές, καθώς ο Σαμψάκης παρουσίασε αιμορραγία και ήταν δύσκολη η κατάσταση. Μάλιστα, το παλικάρι μπήκε εμπύρετο στο χειρουργείο, για να καταλάβει κάποιος πόσο επείγον ήταν.

Μιλώντας στην εκπομπή "Η ώρα των Πρωταθλητών" στη NOVA, ανέφερε πως βρίσκεται σε Κέντρο Αποκατάστασης στην Τρίπολη και κάνει καθημερινά φυσικοθεραπείες, προκειμένου να μπορέσει να επανέλθει. Δίπλα του, όπως είπε, είναι καθημερινά οι γονείς του, τον επισκέπτονται οι φίλοι του, ενώ υπάρχει μια δυσκολία με την εκταμίευση του ποσού που έχει μαζευτεί για τις ανάγκες του, αλλά περισσότερα γνωρίζουν οι γονείς του.

Στόχος του είναι να πάει σε Κέντρο Αποκατάστασης στο εξωτερικό, ενώ είπε ακόμα πως έχει μαζί του σημειώματα από φίλους του για να τους θυμάται. Τους αγαπάει πολύ, τους ευχαριστεί για την στήριξη και είπε πως θα είναι και ο ίδιος δίπλα τους όποτε τον χρειαστούν.

Στην εκπομπή μίλησε και ο υφπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος τόνισε πως η Πολιτεία βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλάι του, ο ίδιος και ο ΓΓΑ, Ιούλιος Συναδινός, είναι πάνω από την υπόθεση, μιλούν με γιατρούς, έχουν δώσει εντολές για να καμφθεί κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο, ενώ εντολές έχει λάβει και ο υπουργός υγείας, ο κ. Πολλάκης.

Ο Σαμψάκης ευχαρίστησε τον υφυπουργό για την στήριξη και την βοήθεια, με τον κ. Βασιλειάδη να δεσμεύεται πως θα γίνει ό,τι χρειαστεί για τον ίδιο και πως είναι υποχρέωση της Πολιτείας να τον στηρίξει.

TAGS ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ