ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Το "Optimum 3" ανοίγει πανιά για τον αγώνα της Μάλτας

Το "Optimum 3" ανοίγει πανιά για τον αγώνα της Μάλτας

Σε μια γιορτή για την ελληνική ιστιοπλοΐα της ανοικτής θάλασσας μετετράπη η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για το σκάφος "Optimum 3", που πραγματοποιήθηκε στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου.

Η ομάδα "Optimum Yacht Race Club" θα πάρει μέρος στο αγώνα "Rolex Middle Sea Race", που θα αρχίσει στις 20 Οκτωβρίου στη Μάλτα. Μαζί με το ιστιοφόρο « Yacana » θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη διοργάνωση. Έχουν δηλώσει συμμετοχή 149 σκάφη από 36 χώρες.

"Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον των Περικλή Λιβά και Νίκου Λάζου, κυβερνητών του σκάφους « Optimum 3 », για να συμμετάσχουν στη διοργάνωση, ο ΠΟΙΑΘ. αποφάσισε να αναλάβει τον συντονισμό για τη στήριξη της προσπάθειας γιατί δεν ήταν δυνατόν η χώρα με τις τόσες επιτυχίες στην ιστιοπλοΐα να μην έχει εκπροσώπους στην επετειακή αυτή διοργάνωση. Με χαρά πληροφορήθηκα, στη συνέχεια, ότι τελικά θα είναι δύο οι ελληνικές συμμετοχές. Εύχομαι κάθε επιτυχία στις ομάδες", δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Το « Optimum 3 » του Ν.Ο Καλαμακίου έχει πάρει μέρος άλλες έξι φορές στον αγώνα με κορυφαία στιγμή το 2004 που κατέκτησε πρωτιές και στις δύο κατηγορίες handicap IRC και ORCi. « Πρόκειται για έναν δύσκολο αγώνα με πολλές ιδιαιτερότητες. Εμείς έχουμε φτιάξει μία πολύ δυνατή ομάδα, όπου η παλιά γενιά συνυπάρχει με τη νέα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», δήλωσε ο κυβερνήτης Περικλής Λιβάς και ο συγκυβερνήτης Νίκος Λάζος πρόσθεσε: "Η διαδρομή είναι δύσκολη και χρειάζεται ιδιαίτερη τακτική. Θα είναι η έβδομη φορά που θα πάρουμε μέρος στον αγώνα αλλά η θάλασσα κάθε φορά έχει κάτι νέο να σου δείξει".

Με την "Optimum Yacht Race Club" θα αγωνιστεί ο Χάρης Μαυρογεώργης, ένας νέος ιστιοπλόoς με επιτυχίες στο τρίγωνο (Laser). "Περιμένω με ανυπομονησία τον αγώνα. Έχω ακούσει τόσα από την υπόλοιπη ομάδα και ανυπομονώ να ζήσω όλες αυτές τις ιστιοπλοϊκές προκλήσεις", τόνισε ο αθλητής.

Κατά τη διάρκεια τη εκδήλωσης έγινε αναφορά και στις προηγούμενες ελληνικές συμμετοχές στη Μάλτα. Στον αγώνα έχουν πάρει πάρει μέρος τα σκάφη του Πέτρου Γουλανδρή « Mania » και « The Big Greek Machine », το « Gitana » της οικογένειας Κιοσέογλου και το «Brave» του Γιώργου Βασιλόπουλου, με το οποίο είχαν αγωνιστεί και η «χρυσή» Ολυμπιονίκης μας Σοφία Μπεκατώρου.

Η ιστιοπλοϊκή διοργάνωση «ROLEX Middle Sea Race» θεωρείται ως ο δυσκολότερος και μεγαλύτερος σε διάρκεια και απόσταση αγώνας στη Μεσόγειο Θάλασσα. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 20 Οκτωβρίου και τα σκάφη θα πλεύσουν 607 ν.μ., μέρα και νύχτα, σε μια κυκλική διαδρομή που θα ξεκινήσει από τη Βαλέττα στη Μάλτα, αφήνει αριστερά τη Σικελία, Στρόμπολι (ενεργό ηφαίστειο), Νησιά Αιόλου, Παντελέρια, Λαμπεδούσα και θα καταλήξει πάλι στη Βαλέττα.

Το «παρών» στην αποχαιρετιστήρια γιορτή της ομάδας «Optimum 3» έδωσαν ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου κος Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος και πολλοί έγκριτοι συντάκτες, ο ταμίας του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος Χριστόφορος Στράτος, ο οποίος θα πάρει μέρος στον αγώνα με το «Yacana», ο πέντε φορές πρωταθλητής Ευρώπης Στέλιος Μπόνας και δεκάδες άλλοι ιστιοπλόοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ