ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Θρίαμβος του Πέντερσεν στον διεθνή αγώνα "2018 Winter Series"

Θρίαμβος του Πέντερσεν στον διεθνή αγώνα "2018 Winter Series"

Ο Νορβηγός, Αντρέας Πέντερσεν, ήταν ο νικητής του διεθνούς αγώνα «2018 Winter Series» που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι με διοργανωτές την ΕΙΟ και το «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας».

Ο Νορβηγός, Αντρέας Πέντερσεν, ήταν ο νικητής του σπουδαίου διεθνούς αγώνα «2018 Winter Series» που ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι με διοργανωτές την ΕΙΟ και το «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας».

Έλαβαν μέρος 16 από τους μεγαλύτερους ιστιοπλόους στον κόσμο στην κατηγορία ΦΙΝΝ και λογικό ήταν ο αγώνας να σημειώσει τεράστια οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία. Γι’ αυτό, άλλωστε, στόχος της ομοσπονδίας είναι να γίνει θεσμός.

Όχι μόνο στα ΦΙΝΝ, αλλά και σε άλλες κατηγορίες, δεδομένου ότι το «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας» έχει αρχίσει να γίνεται ευρύτερα γνωστό στην Ευρώπη και όχι μόνο και συνεχώς αυξάνονται οι ξένοι αθλητές και αθλήτριες που δηλώνουν συμμετοχή για να πάρουν μέρος σε προπονητικά καμπ στην Αθήνα.

Έγιναν 10 συναρπαστικές ιστιοδρομίες και ο Α. Πέντερσεν κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο με την εξαιρετική του παρουσία στις 3 τελευταίες κούρσες. Συγκεκριμένα πήρε δύο πρωτιές και μία 3η θέση και συγκέντρωσε 27 βαθμούς. Δεύτερος ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018, ο Ούγγρος, Ζόμπορ Μπέρετς, με 36 βαθμούς και τρίτος ο Τούρκος Αλίσιαν Καϊνάρ με 46 βαθμούς.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από την σπάνια απόφαση του Κύπριου, Παναγιώτη Ιορδάνου, στην 6η ιστιοδρομία να προσφέρει το σκάφος του στον Τούρκο Α. Καϊνάρ, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με το άλμπουρο και λόγω θέσης διεκδικούσε μετάλλιο! Γι’ αυτό το λόγο η ΕΙΟ θα προτεiνει τον Κύπριο αθλητή να τιμηθεί με το ειδικό βραβείο Fair Play!

Η τελετή λήξης του αγώνα με την απονομή των μεταλλίων στους νικητές έχει προγραμματιστεί για τις 7.30 το απόγευμα στα γραφεία της ΕΙΟ στις Τζιτζιφιές Καλλιθέας. Θα παρευρεθούν ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, πρεσβευτές των χωρών που εκπροσωπήθηκαν στον αγώνα, Ελληνες διεθνείς αθλητές άλλων κλάσεων, παράγοντες ομίλων και πολλοί άλλοι επίσημοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ