ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη σύσκεψη στην ΕΙΟ

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη σύσκεψη στην ΕΙΟ

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα (17-18/6) η σύσκεψη των εθνικών ομοσπονδιών Ιστιοπλοΐας που συγκροτούν την περιφέρεια Μεσογείου.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας για την μεγάλη σύσκεψη των εθνικών ομοσπονδιών που συγκροτούν την περιφέρεια Μεσογείου ( Group D) αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα γραφεία της ΕΙΟ.

Eίναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που διοργανώνεται τέτοιο συνέδριο και η διοίκηση της ομοσπονδίας είναι στο πόδι προκειμένου αυτή η σπουδαία διεθνής συνάντηση να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.

Το γεγονός ότι θα παρευρεθεί ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας Κιμ Άντερσεν (θα έρθει στην Αθήνα για δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα) αναδεικνύει την τεράστια σημασία του συνεδρίου, στο οποίο εχουν προσκληθεί ο υφυπουργός αθλητισμού Γεώργιος Βασιλειάδης και ο γενικός γραμματέας Ιούλιος Συναδινός.

Το Group D της παγκόσμιας ομοσπονδίας World Sailing αποτελούν συνολικά 10 ομοσπονδίες που είναι οι Γαλλία, Ιταλία, Ισραήλ, Κύπρος, Λίβανος, Μάλτα, Μονακό, Σαν Μαρίνο, Τουρκία και Ελλάδα.

Πρωταρχικός στόχος είναι αυτές οι ιστιοπλοϊκές ομοσπονδίες του Νότου, που βρέχονται από τη Μεσόγειο, να καταλήξουν σε ενιαία θέση για την ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας στην περιοχή και γενικότερα να ενδυναμώσουν τη φωνή τηςσυγκεκριμένης περιφέρειας εντός της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Επίσης θα συζητηθεί ο ιδιαίτερος ρόλος του αθλήματος στην ανάπτυξη του τουρισμού. Για παράδειγμα η χώρα μας προσφέρεται για φτηνές διακοπές με ιστιοπλοϊκά σκάφη που μπορούν να ενοικιαστούν στις μαρίνες κι αυτό θα είναι μία σημαντικη αναφορά στο συνέδριο.

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στα εξής:

  1. Η περιοχή της Μεσογείου είναι η ιδανικότερη για ιστιοπλοΐα με δεδομένο ότι μπορείςνα κάνεις όλο το χρόνο, σε αντίθεση με τις χώρες του Βορρά όπου τους περισσότερους μήνες του χρόνου οι καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτικές.

  2. Σχεδιασμός και διεξαγωγή μεγάλων αγώνων από το Group D.

  3. Στενότερη συνεργασία με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία (EUROSAF)

  4. Ο ρόλος της ιστιοπλοΐας στην ανάπτυξη του τουρισμού των χωρών της Μεσογείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ