ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Παύλου: "To Ευρωπαϊκό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της κλάσης Laser"

Παύλου: "To Ευρωπαϊκό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της κλάσης Laser"

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κλάσης Laser, Βαγγέλης Παύλου, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την βελτίωση της μέσα από Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα φιλοξενηθεί στην Πάτρα (7-14/4).

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται στην Πάτρα οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων «European Youth Championship & Trophy», για την κατηγορία των Laser 4,7. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 14 Απριλίου με διοργανωτή όμιλο τον Αθλητικό Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ρίου Πάτρας «Ιάσων».

Στα νερά του Πατραϊκού κόλπου αναμένεται να βρεθούν περισσότεροι από 350 ιστιοπλόοι από την Ευρώπη, αλλά και από χώρες εκτός Ευρώπης διότι οι αγώνες είναι όπεν. Σε ότι αφορά τις ελληνικές συμμετοχές, ο διοργανωτής όμιλος εξασφάλισε το δικαίωμα να πάρουν μέρος πολύ περισσότεροι αθλητές από όσους τυπικά δικαιούνται. Ήδη, σε όλη την Ελλάδα, βρίσκονται σε εξέλιξη τα περιφερειακά πρωταθλήματα με στόχο τη συγκρότηση και της εθνικής ομάδας. Η συμμετοχή των νεαρών ιστιοπλόων στους αγώνες της Περιφέρειας είναι μεγάλη, διότι επιθυμούν να βρεθούν στην Πάτρα ως μέλη της εθνικής ομάδας.

"Η Ελληνική Κλάση των Laser δημιουργήθηκε με στόχο να κρατήσει το ενδιαφέρον των παιδιών και να μείνουν στην κατηγορία. Έτσι κοιτάξαμε να φέρουμε στη χώρα διοργανώσεις, ώστε οι ιστιοπλόοι μας να έχουν κίνητρο να παραμείνουν στα Laser, μία κατηγορία η οποία στην πατρίδα μας, μετά τα Όπτιμιστ, είναι η πιο διαδεδομένη. Το ευρωπαϊκό της Πάτρας αποτελεί την πρώτη διοργάνωση Laser που ήρθε στη Ελλάδα ύστερα από 30 χρόνια. Οι νεαροί ιστιοπλόοι μας θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη χώρα τους, χωρίς πολλά έξοδα μετακινήσεων.

Ιδιαίτερα οι αθλητές που προέρχονται από την Περιφέρεια θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε μία διοργάνωση με μεγάλο ανταγωνισμό και να αποκτήσουν εμπειρίες τις οποίες μετά θα μεταφέρουν στις περιφέρειες και τους ομίλους τους, οπότε το κέρδος θα είναι μεγάλο από όλες τις πλευρές. Το 2019 θα διεξαχθεί στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των Laser Radial και το 2020 το Laser Standard στην Καλαμάτα. Μέσα από αυτές τις διοργανώσεις θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανό το ενδιαφέρον των αθλητών για να παραμείνουν στον χώρο", δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κλάσης Laser, Βαγγέλης Παύλου.

Οι πρώτες αφίξεις ξένων αποστολών στην Πάτρα θα πραγματοποιηθούν τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ