ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Παγκόσμιος ο Παύλος Κοντίδης στο Σπλιτ της Κροατίας

Παγκόσμιος ο Παύλος Κοντίδης στο Σπλιτ της Κροατίας

Ο Κύπριος Παύλος Κοντίδης αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στα Laser και θα ανέβει στο νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Άλλη μία τεράστια επιτυχία για τον Παύλο Κοντίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Laser του Σπλιτ στην Κροατία. Μετά από την κακοκαιρία της Τρίτης, δεν έγιναν ιστιοδρομίες στην τελευταία μέρα της διοργάνωσης και ο Κύπριος ιστιοπλόος διατήρησε την 1η θέση, την οποία κατείχε από τη Δευτέρα.

Έτσι, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για πρώτη φορά στην καριέρα του, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, μετά από το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Καταλυτική ήταν η Δευτέρα, όπου στις τρεις ιστιοδρομίες της ημέρας τερμάτισε 1ος, 2ος και 5ος και από 7ος που ήταν στη γενική κατάταξη, βρέθηκε 1ος.

"Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα μου. Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Ήμουν πανέτοιμος για τον αγώνα και φάνηκε στα αποτελέσματα", δήλωσε από την Κροατία.

"Αποδόθηκε δικαιοσύνη. Είχα την αναποδιά με το πανί που σχίστηκε και μια κακή κούρσα, όμως ο τερματισμός με βρίσκει στο πιο ψηλό σκαλί. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Laser είναι ένας πραγματικός πόλεμος αφού μετέχουν 150 αθλητές", ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις.

Μετά από αυτήν την επιτυχία, ο Κοντίδης αναμένεται να ανέβει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ