ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Οι Έλληνες ιστιοπλόοι στο Ρίο

Οι Έλληνες ιστιοπλόοι στο Ρίο
(C) NIKOS ZAGAS WWW.ZAGAS.GR

Σε τρεις κατηγορίες μέχρι τώρα έχει εξασφαλίσει η Ελλάδα την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας. Διαβάστε αναλυτικά.

Σε τρεις κατηγορίες μέχρι τώρα έχει εξασφαλίσει η Ελλάδα την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας. Στα 470 ανδρώ, τα RSX ανδρών και τα RSX γυναικών με την πρόκριση που πήρε η Αγγελική Σκαρλάτου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ομάν που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το απόγευμα.

Τον επόμενο μήνα θα διεξαχθούν στην Νέα Ζηλανδία και το Ομάν τα παγκόσμια πρωταθλήματα στις κατηγορίες FINN και LASER RDL αντίστοιχα και οι Έλληνες ιστιοπλόοι θα διεκδικήσουν μια από τις 4 θέσεις που οδηγούν στο Ρίο.

Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουν θα έχουν ακόμα μια ευκαιρία στους αγώνες του «κυπέλλου της Πριγκίπισσας Σοφίας» στην Μαγιόρκα από 26 Μαρτίου έως 2 Απριλίου. Μία θέση για τα FINN και δύο για τα LASER Rdl.

Στην ίδια διοργάνωση θα διεκδικήσουν την πρόκριση οι αθλητές μας στα LASER STD, τα 470 γυναικών, τα 49er και τα Nacra 17. Για την τελευταία κατηγορία αναμένεται απόφαση της ISAF η Ευρώπη να πάρει τις θέσεις της Ωκεανίας και της Αφρικής που δήλωσαν αδυναμία να αγωνιστούν για την πρόκριση. Κατόπιν τούτου θεωρείται σίγουρο ότι η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες και στην συγκεκριμένη κατηγορία .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ