ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Ο Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος ανανεώνει το ραντεβού του

Ο Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος ανανεώνει το ραντεβού του

Στις 29 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 2ο "Sailing Marathon" με στόχο την ανάδειξη του αθλήματος και τη γνωριμία του ευρύτερου κοινού με τον χώρο της ιστιοπλοΐας.

H θαλάσσια ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα τον περασμένο Σεπτέμβριο, έγινε αιτία της ακύρωσης του «2ου Sailing Marathon» Η διοργάνωση, όμως, που αγκάλιασε όλος ο κόσμος της ελληνικής –και όχι μόνο- ιστιοπλοΐας, είναι ήδη έτοιμη να προσφέρει σε όλους τους ιστιοπλόους, αλλά και στους φίλους τους αθλήματος αυτά που δεν κατάφερε την περασμένη χρονιά εξαιτίας της μόλυνσης των υδάτων: αθλητισμό και θέαμα.

Ο «2ος Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος» θα διεξαχθεί, όπως είχε προγραμματιστεί στον ιστορικότερο όμιλο της Ελλάδος, τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Ιστιοπλοϊκού Μαραθωνίου είναι η 29η Σεπτεμβρίου, ενώ στις 28 & 30 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν προπονητικά camps πολλών κατηγοριών.

«Η ρύπανση του θαλάσσιου στίβου το 2017, εμπόδισε τη διεξαγωγή της διοργάνωσης, γιορτή για την ιστιοπλοΐα. Τον προσεχή Σεπτέμβριο επανερχόμαστε με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη και θέληση, στην πραγματοποίηση αυτής της μεγάλης Ιστιοπλοϊκής γιορτής. Ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος, σε συνεργασία με τους διοργανωτές του Sailing Marathon, στοχεύουν στη διοργάνωση παράλληλων ιστιοπλοϊκών εκδηλώσεων μαζί με το κύριο event, για να προάγουν την ιστιοπλοϊκή δεινότητα των Ελλήνων ιστιοπλόων, αλλά και να βοηθήσουμε τη νέα γενιά να «ανοίξει» πανιά για την επόμενη δεκαετία. Σκοπός του «Sailing Marathon» αποτελεί η ανάδειξη του αθλήματος και η γνωριμία του ευρύτερου κοινού με τον χώρο της ιστιοπλοΐας», δήλωσε ο Μάκης Ωρολογάς, πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων και προπονητής των Ολυμπιονικών, Μάντη – Καγιαλή.

Ο «Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος» διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2016 στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς και στην γραμμή της εκκίνησης, στον κόλπο του Μικρολίμανου, βρέθηκαν 160 σκάφη από 14 κατηγορίες (ολυμπιακές και μη). Για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου συμμετείχαν Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης. Χάρη στο πρωτοποριακό σύστημα καταμέτρησης, αντιμέτωπη βρέθηκε η παλαιά γενιά της ιστιοπλοΐας με αθλητές που αποτελούν το μέλλον του αθλήματος.

Η διοργάνωση αποτελεί μία ιδέα τριών ανθρώπων της ιστιοπλοΐας, του φωτορεπόρτερ του αθλήματος Νίκου Αλευρομύτη, του ιστιοπλόου Κωνσταντίνου Τσιγκαρά και του προπονητή Γεράσιμου Ωρολογά. Ο «2ος Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος», με τη βοήθεια των έμπειρων παραγόντων του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος αναμένεται να γράψει μία νέα «χρυσή» σελίδα στον χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ