ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Μιτάκης: "Είμαι πιο έμπειρος και πιο δυνατός"

Μιτάκης: "Είμαι πιο έμπειρος και πιο δυνατός"

Ο Γιάννης Μιτάκης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην κατηγορία FINNπου θα φιλοξενηθεί στο "Athens International Sailing Center".

Ο πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας, Γιάννης Μιτάκης, φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Πνίξτε τον φουνταριστό" με τους Μηνά Τσαμόπουλο και Γιώργο Θαναηλάκη μιλώντας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην κατηγορία FINNπου θα φιλοξενηθεί στο "Athens International Sailing Center".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις συμμετοχές και τους δυνατούς αντιπάλους:«Θα είναι 35 χώρες για 4 εισιτήρια ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Βασικοί αντίπαλοι είναι ο Αμερικάνος και ο Γάλλος που δεν έχουν πάρει την πρόκριση, αλλά και ο Βραζιλιάνος που είναι παγκόσμιος πρωταθλητής. Το επίπεδο έχει ανέβει πάρα πολύ. Μέχρι στιγμής έχουν βγει 8 εισιτήρια, συν την Ιαπωνία που είναι η διοργανώτρια. Πρέπει να είσαι μέσα στις τέσσερις πρώτες χώρες που δεν έχουν πάρει πρόκριση».

Για τις καιρικές συνθήκες:«Μέχρι στιγμής είναι ελληνικές, δηλαδή το μεσημέρι έχει το κλασσικό αεράκι που είναι ωραίο. Τις πρώτες δύο μέρες των αγώνων περιμένουμε αρκετό αέρα, αλλά στη συνέχεια αναμένεται να πέσει».

Για τη βελτίωσή του τα τελευταία χρόνια:«Μεγάλωσα και έχω αποκτήσει περισσότερη εμπειρία. Επίσης έχω δυναμώσει. Το σημαντικότερο όμως είναι η εμπειρία. Σε όλες τις συνθήκες είμαι καλός, έχω βελτιωθεί».

Για τα σκάφη των αθλητών:«Οι καθένας φέρνει το δικό του σκάφος. Οι περισσότεροι ξένοι έχουν δύο και τρία σκάφη».

Για την υπόθεση με τη συζήτηση για την κατάργηση της κατηγορίας ΦΙΝΝ:«Μία από τις προτάσεις είναι είναι να καταργηθεί η ΦΙΝΝ και να μπει ένα σκάφος διθέσιο με μεικτό πλήρωμα. Τίποτα όμως δεν είναι οριστικό».

Για την προετοιμασία και τις προκρίσεις στις προηγούμενες διοργανώσεις:«Έχουμε ξεκινήσει από νωρίς. Δηλαδή από πέρυσι τον χειμώνα ουσιαστικά. Η αλήθεια είναι ότι το έχω ξανακάνει. Το όνειρο κάθε αθλητή είναι να πάει για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά βέβαια θέλει να διακριθεί».

Για τη διοργάνωση:«Πάντα η Ελλάδα τα πηγαίνει πολύ καλά σε όποια διοργάνωση κι αν έχει αναλάβει. Είναι πιο οργανωμένο το θέμα φέτος ακόμα και από παγκόσμια πρωταθλήματα».

Για τις προπονήσεις αν πάρει την πρόκριση και τις συνθήκες στο Τόκιο:«Μετά σιγά-σιγά θα πρέπει να μετακομίσουμε προς το Τόκιο. Θέλει χρόνο, γιατί θα πρέπει να προσαρμοστείς στις συνθήκες. Προσωπικά δεν έχω πάει στο Τόκιο. Μπορεί όμως να περάσει ένας μίνι τυφώνας και να αλλάξει τις συνθήκες κάτι που είναι δύσκολο».

Για τα έξοδα που πρέπει να καλύψει:«Τα έξοδα είναι πολλά, αλλά κουτσά στραβά τα καταφέρνουμε με τη βοήθεια και της Ομοσπονδίας. Βοήθησε πολύ ότι η διοργάνωση γίνεται στην Ελλάδα. Στους ξένους αθλητές αρέσει πολύ το κέντρο που έχουμε δημιουργήσει, ενώ και η πόλη είναι όμορφη για να μείνει κάποιος».

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ