ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Μετά το ευρωπαϊκό ΦΙΝΝ στην Ελλάδα ανατέθηκε και διεθνής αγώνας 420!

Μετά το ευρωπαϊκό ΦΙΝΝ στην Ελλάδα ανατέθηκε και διεθνής αγώνας 420!

Άλλη μία σημαντική διεθνή ιστιοπλοϊκή διοργάνωση ανατέθηκε στην χώρα μας. Πρόκειται για έναν αγώνα της κατηγορίας 420 που θα διεξαχθεί το διάστημα 22-25 Μαρτίου.

Άλλη μία σημαντική διεθνή ιστιοπλοϊκή διοργάνωση ανατέθηκε στην χώρα μας. Πρόκειται για έναν αγώνα της κατηγορίας 420 που θα διεξαχθεί το διάστημα 22-25 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του ΝΟΕ και υπό την αιγίδα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Αυτός ο αγώνας είναι ο τρίτος από τους 6 συνολικά που θα γίνουν μέσα στο 2019 στα πλαίσια της προώθησης του σκάφους 420 στην Ευρώπη.

Η σχετική καμπάνια ανήκει στην Eurosaf και την διεθνή κλάση 420 και αποφασίστηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας που είχε διεξαχθεί τον περασμένο Απρίλιο στην Κύπρο. Τότε η Ελλάδα είχε θέσει υποψηφιότητα για να διοργανώσει τον έναν από τους 6 αγώνες και η ανάθεση έγινε επειδή η κλάση είναι ανεπτυγμένη στη χώρα μας και με πολλές διακρίσεις στο εξωτερικό.

Η διοίκηση της ΕΙΟ, μάλιστα, έκρινε σκόπιμο σε αυτόν τον διεθνή αγώνα να διεξαχθεί ταυτόχρονα και το πανελλήνιο πρωτάθλημα 420, έτσι ώστε ο ανταγωνισμός να είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Ο πρώτος αγώνας έγινε ήδη στην Ιταλία πριν από ένα μήνα και ακολουθεί άλλος ένας στην Πορτογαλία αρχές Μαρτίου. Μετά την Ελλάδα σειρά παίρνει η Γαλλία και τον τελευταίο αγώνα θα διοργανώσει η Γερμανία. Μένει να οριστεί ο πέμπτος αγώνας της σειράς.

Μετά την ολοκλήρωση των 6 αγώνων θα προκύψει η συνολική βαθμολογία, σύμφωνα με την οποία τα πρώτα σκάφη σε αγόρια, κορίτσια και U17 θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων της Ισπανίας στα τέλη Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ