Καραχάλιου: "Αν θέλουν να αλλάξουν οι ίδιοι ιθαγένεια"

Καραχάλιου: "Αν θέλουν να αλλάξουν οι ίδιοι ιθαγένεια"

Η Βασιλεία Καραχάλιου σε συνέντευξη που παραχώρησε απαντάει στις κατηγορίες που της προσάπτει η ΕΙΟ και καλεί τους ανθρώπους να αλλάξουν εκείνοι ιθαγένεια εάν δεν αντέχουν τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών.

Η κόντρα ανάμεσα στη Βασιλεία Καραχάλιου και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία καλά κρατεί. Αυτή τη φορά η 21χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια παραχώρησε συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο στην οποία απάντησε σε όσα την κατηγορεί η πλευρά της ΕΙΟ.

Παράλληλα, κάλεσε τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας να αλλάξουν εκείνοι ιθαγένεια εάν δεν αντέχουν τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι εκείνη θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την Ελλάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Βασιλείας Καραχάλιου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Βασιλεία, ο κάθε αθλητής είναι αναγκασμένος να "μιλάει" στους αγωνιστικούς χώρους. Μπορείς να μας πεις τι ακριβώς έχει συμβεί και υπάρχει αυτή η διαμάχη;

"Τα προβλήματα με την ομοσπονδία υπήρχαν πάντα. Μετά την έναρξη της χορηγίας μου όμως παρατήρησα ότι πάντα 2-3 μέρες πριν τις ενάρξεις των αγώνων μου ξεφώναγαν την ηλεκτρονική αλληλογραφία μαζί μου με "διάφορα" θέματα, τα οποία πιστεύω ότι σκοπό είχαν να πλήξουν την ψυχολογία μου. Ο λόγος που το λέω αυτό είναι διότι ενώ πριν την έναρξη του παγκοσμίου τον Αύγουστο είχαν "θέματα" με την χορηγία μου , όταν επέστρεψα τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα, για κοντά ένα μηνά , ουδείς με ενόχλησε σχετικά με αυτήν. Τα προβλήματα ξεκίνησαν πάλι πριν το Ευρωπαϊκό, αρχές Οκτώβριου που "θυμήθηκαν" τα χαρτιά για το ταξίδι μου στην Ιαπωνία, και τα ρούχα της Εθνικής. Έτσι αναγκάστηκα να ζητήσω από την ομοσπονδία η επικοινωνία τους μαζί μου, να γίνεται μέσω του ομίλου μου, ΙΟΠ, ώστε να μην με επηρεάζουν ψυχολογικά στους αγώνες μου".

Η ομοσπονδία σε κατηγορεί ότι χρησιμοποιείς στο ιστίο σου logo δικού σου χορηγού. Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος των αγώνων που συμμετέχεις τα καλύπτεις από την τσέπη σου, δεν είναι λογικό να χρησιμοποιείς τον χορηγό σου, που σε βοηθάει;

"Το συμβόλαιο με την χορηγό εταιρεία stoiximan.gr το έχω στείλει στην ομοσπονδία, μέσω του ομίλου μου, ΙΟΠ, καθώς όπως είπα παραπάνω η αλληλογραφία πλέον γίνεται μέσω του ομίλου μου".

Το δεύτερο σημείο που σε κατηγορεί η ομοσπονδία είναι ότι δεν έχεις κάνει αίτηση μετάβασης από την ΓΓΑ, που με βάση τον αθλητικό νόμο όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι. Τι έχεις να πεις;

"Τα χαρτιά της άδειας για την Ιαπωνία, εστάλησαν πάλι μέσω του ομίλου μου στην ΕΙΟ και βεβαίως υπάρχουν αποδείξεις γι αυτό".

Το τρίτο σημείο είναι ότι δεν φοράς το εθνόσημο στις απονομές. Υπάρχει κάποιος λόγος που έχει γίνει αυτό;

"Ξέρετε όλοι ότι ο μόνιμος τόπος διαμονής μου πλέον είναι μαζί με την ομάδα μου στην Ισπανία. Οι κύριοι αυτοί ζήτησαν να παραλάβω τα ρούχα μέχρι 29 Ιουλίου, με ανακοίνωση που έκαναν ηλεκτρονικά, και η οποία υπάρχει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου, και που βέβαια ήταν αδύνατο να γίνει διότι ήμουν στο εξωτερικό τη δεδομένη στιγμή. Θεωρώ ότι αν πραγματικά πονούσαν το "εθνόσημο" θα χαιρόντουσαν με τις διακρίσεις που έφερα στην πατρίδα μου και δεν θα κολλάγανε σε "τυπικές" διαδικασίες και εικονικά προβλήματα. Το πόσο "πονούν" μάλιστα το εθνόσημο το καταλαβαίνουμε όλοι από το γεγονός ότι με καλούν να αλλάξω ιθαγένεια, εμμέσως πλην σαφώς! Την ίδια στιγμή κυνηγάνε να καρπωθούν, προνόμια από το υπουργείο για την ομοσπονδία βάζοντας σαν σημαία τα δικά μας μετάλλια για τα οποία όμως δεν πλήρωσαν και η μόνη που ματώνει είναι η οικογένεια μου και πρόσφατα οι χορηγοί μου, stoiximan gr και SLAMsailing".

Στην ανακοίνωσή της ομοσπονδίας γράφουν πως συνηγορούν να αγωνιστείς με άλλη εθνική ομάδα. Ποια είναι η άποψής σου; Θα ήθελες να αλλάξεις ιθαγένεια;

"Εννοείται ότι θα συνεχίσω με τα ελληνικά χρώματα, μάλιστα τώρα πιο πεισμωμένη από ποτέ, και αν θέλουν οι παραπάνω κύριοι να αλλάξουν οι ίδιοι ιθαγένεια, αν δεν αντέχουν να βλέπουν τις επιτυχίες μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ακριβή ιστιοπλοΐα και ο μονόδρομος των χορηγών
"Η Καραχάλιου δεν θέλει να αλλάξει ιθαγένεια"
Απίστευτο! Η Ελλάδα χάνει 21χρονη παγκόσμια πρωταθλήτρια

Photo credits: Bogee Toth

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Η Anna Nystrom προσφέρει το καλύτερο ζέσταμα για το Champions League

Είναι γυμνάστρια, είναι από τη Σουηδία, μόλις γύρισε από τις διακοπές της στην Ελλάδα και είναι ό,τι καλύτερο θα δεις μέχρι να ξεκινήσει η μπάλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24