ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Ιστιοπλοΐα: Τριάντα σκάφη θα ανοίξουν πανιά για τον αγώνα της Ύδρας

Ιστιοπλοΐα: Τριάντα σκάφη θα ανοίξουν πανιά για τον αγώνα της Ύδρας

Ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης αποφάσισε να διοργανώσει από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου τον αγώνα που είχε αναβληθεί λόγω Covid-19.

Ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης γνωρίζοντας την επιθυμία των Ελλήνων ιστιοπλόων να πάρουν μέρος, μετά την καραντίνα, σε έναν υψηλού συναγωνισμού αγώνα αλλά και επιθυμώντας να υποστηρίξει την τουριστική κίνηση στο νησί της Ύδρας αποφάσισε να διοργανώσει από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου τον αγώνα που είχε αναβληθεί λόγω Covid-19.

Στη διοργάνωση 47 ος Αγώνα της Ελληνικής Επανάστασης – Ύδρα 2020 θα πάρουν μέρος τριάντα σκάφη.

Επίσης η νόσος του κορονοϊού έγινε αιτία για να μεταφερθεί για τον Ιούλιο του 2021 ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας «Aegean 600». Ο διεθνής αγώνας των 600 ναυτικών μιλίων είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Αιγαίο Πέλαγος από τις 14 έως τις 20 Ιουνίου. Ο διοργανωτής όμιλος, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία σε αθλητές από όλο τον κόσμο να πάρουν μέρος μετέθεσε τον αγώνα για τον Σεπτέμβριο αλλά η αβεβαιότητα που υπάρχει σε σχέση με τους διεθνείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς οδήγησε τους ανθρώπους του ΠΟΙΑΘ να ανανεώσουν το ραντεβού τους με την παγκόσμια κοινότητα της ιστιοπλοΐας για τις 4 Ιουλίου 2021.

«Η πανδημία του κορωνοϊού μας ανάγκασε να μεταφέρουμε το «Aegean 600» για το 2021. Οι καραντίνες και οι περιορισμοί, που έχουν επιβληθεί από τις υγειονομικές αρχές, δεν θα μας επέτρεπαν να δείξουμε στους ιστιοπλόους ότι η Ελλάδα είναι και χώρα της φιλοξενίας. Δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε τις ψυχαγωγικές και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις μας που είχαν ως στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας. Επίσης, εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών δεν θα είχαν τη δυνατότητα να μετάσχουν από όλες τις χώρες όσοι επιθυμούν», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Στο «Aegean 600» είχαν δηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 50 σκάφη από 18 χώρες. Όλοι οι συμμετέχοντες ευχαρίστησαν τον Όμιλο για την προσπάθεια που έκανε ενώ υπάρχουν και ιστιοπλόοι που ζήτησαν να εγγραφούν από εφέτος για τη διοργάνωση του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ