Ιστιοπλοΐα: Πρεμιέρα με μεγάλες κούρσες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΦΙΝΝ

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΦΙΝΝ ξεκίνησε στον Σαρωνικό κόλπο με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες και μεγάλη μάχη για τα μετάλλια και τις τέσσερις πρώτες θέσεις που δίνουν πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες ξεκίνησε την Τρίτη στον Σαρωνικό κόλπο το ανοικτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΦΙΝΝ, στο οποίο τρέχουν 84 ιστιοπλόοι από 34 χώρες και διοργανώνει το «Athens International Sailing Center». Από τις δύο πρώτες ιστιοδρομίες φάνηκε το υψηλό επίπεδο των αθλητών.

Θα γίνει μάχη για τα μετάλλια, αλλά και για τις 4 θέσεις που δίνουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Ο Γιάννης Μιτάκης δεν ξεκίνησε καλά. Τερμάτισε στην 25η και 27η θέση αντίστοιχα και με 52 βαθμούς είναι 27ος και αρκετά πίσω στις χώρες που διεκδικούν την πρόκριση.

Προηγείται ο Βρετανός Τ. Σκοτ με 4 βαθμούς (1,3) και ακολουθούν ο Νεοζηλανδός Α. Μαλόνεϊ με 6 βαθμούς (5,1) και ο Τούρκος Α. Καϊνάρ με 10 βαθμούς (3,7).

5οι ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΝΤΗΣ - ΚΑΓΙΑΛΗΣ

Εν τω μεταξύ εκτός βάθρου έμειναν οι Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής στο ανοικτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 470 του Σαν Ρέμο. Την Τρίτη έγινε μόνο ο medal race και ο λιγοστός αέρας που φυσούσε δεν βοήθησε τους Έλληνες Ολυμπιονίκες, οι οποίοι  πήραν, τελικά, την 7η θέση στην γενική κατάταξη και την 5η στην Ευρώπη με 39 βαθμούς σε σύνολο 70 σκαφών.

Στις γυναίκες οι Μαρία Μπόζη – Ραφαηλία Κλωναρίδου έτρεξαν επίσης στον medal race και κατέκτησαν την 10η θέση στην γενική και την 9η στην Ευρώπη με 65 βαθμούς σε σύνολο 40 σκαφών.

Οι Β. Παπουτσόγλου – Ι. Ορφανός τερμάτισαν 26οι με 66 βαθμούς, οι Ν. Μπριλάκης – Ν. Γεωργακόπουλος 56οι με 100 βαθμούς και οι Β. Γουργιώτης – Π. Καρδακάρης  62οι με 106 βαθμούς. Οι Α. Σπανάκη – Μ. Παπαδοπούλου πήραν την 40η θέση με 184 βαθμούς.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Η Natalie Portman είναι ο νέος Thor και άλλα 12 σαρωτικά νέα της Marvel

Η επιστροφή του Blade, το αδιανόητο καστ του Eternals, η μοίρα των X-Men και όλα όσα αποκάλυψε χτες το στούντιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ