ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Ιστιοπλοΐα: Η ΓΓΑ δίνει λύση στα διαχρονικά προβλήματα των ομίλων

Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού  "Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin  την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις", την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού "Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις", την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο ΓΓΑ, Γιώργος Μαυρωτάς, συναντήθηκε με αρμόδιους φορείς και προχωρά σε λύσεις χρόνιων προβλημάτων που αφορά την οριοθέτηση των χώρων των ομίλων ιστιοπλοΐας και τις προπονήσεις των αθλητών την καλοκαιρινή περίοδο.

Εποικοδομητική ήταν η χθεσινή σύσκεψη στα γραφεία της ΓΓΑ σχετικά με διαχρονικά προβλήματα των ομίλων κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και όχι μόνο. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς, οι εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας Μαρία Λαρχανίδη και Νικολέττα Καρατζιά και εκ μέρους της ΕΙΟ ο ειδικός γραμματέας Ιωάννης Μπέης και ο τεχνικός σύμβουλος Τάκης Νικηφορίδης.

Έγινε κατανοητό ότι επιβάλλεται να γίνει διαχωρισμός των αθλητών που προπονούνται με τους προπονητές τους σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς ασφάλειας από τους μη αθλητές.

Κι όσον αφορά τον θαλάσσιο στίβο, αλλά και τις καιρικές συνθήκες. Οι αθλητές και ιδιαίτερα αυτοί του windsurfing και του kite χρειάζονται αέρα και μόνο οι προπονητές τους είναι οι ειδικοί για να κρίνουν μέχρι που μπορεί να φτάσει η κόκκινη γραμμή, πάντα σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς. Κατατέθηκαν σκέψεις και προτάσεις και αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις.

Επίσης αποφασίστηκε η ΓΓΑ σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής να συνδράμουν για την οριοθέτηση των χώρων των ομίλων, έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν σωστά και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους αθλητές και τα μέλη τους.

Διευκρινίστηκε ότι στους ομίλους δεν έχουν εφαρμογή οι όποιες διατάξεις αφορούν επιχειρήσεις ψυχαγωγίας πλωτών μέσων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ