ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Για τέταρτη χρονιά το Hellenic Match Racing Tour

Για τέταρτη χρονιά το Hellenic Match Racing Tour

Πιστό στο καθιερωμένο ραντεβού του με τον κόσμο της ιστιοπλοΐας, το Hellenic Match Racing Tour, είναι έτοιμο να ανοίξει και φέτος τα πανιά του για νέες "περιπέτειες" στα νερά του Αιγαίου. (VIDEO)

Πιστό στο καθιερωμένο, εδώ και τέσσερα πλέον χρόνια, ραντεβού του με τον κόσμο της ιστιοπλοΐας, το Hellenic Match Racing Tour, είναι έτοιμο να ανοίξει και φέτος τα πανιά του για νέες "περιπέτειες" στα νερά του Αιγαίου. Η μεγαλύτερη και πλέον άρτια οργανωτικά ιστιοπλοϊκή διοργάνωση, που τα τελευταία χρόνια έχει τη δική της θέση στις καρδιές των πρωταγωνιστών του αθλήματος αλλά κι όλων όσων αγαπούν την ιστιοπλοΐα, θα λάβει και φέτος χώρα για 4η συνεχόμενη χρονιά σε τρεις ξεχωριστούς προορισμούς ανά την Ελλάδα.

Μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία του τα τρία προηγούμενα χρόνια, το Hellenic Match Racing Tour, είναι έτοιμο να χαρίσει και το 2017, έντονες συγκινήσεις και πλούσια δράση στους λάτρεις της ιστιοπλοΐας. Οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές, με πολλές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, αναμένεται να δώσουν και φέτος το «παρών» στην διοργάνωση, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά αγώνων MatchRace με σκάφη τύπου Platu 25 / Beneteau 25.

Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης και τρις πρωταθλητής της διοργάνωσης, Παναγιώτης Μάντης και η "Nespesso VMG Team", ο Σπύρος Βενετσιάνος με την "North Sails - UrsaMinor", ο Κωνσταντίνος Μάνθος με την «Έρυτος», ο Θοδωρής Τσουλφάς με τη "Tsoulfas Sailing Team", ο Βαγγέλης Χειμώνας με τη "Rebuild Construction", ο Γιούρεκ Στρζεμιέσκι με τη "Jolly", η ομάδα "J-mania" με τον Γιώργο Παναγιωτίδη, αλλά κι αυτή του Παναγιώτη Καμπουρίδη, είναι οι οκτώ ομάδες που θα δώσουν φέτος το «παρών» σε ακόμα περισσότερες και πιο συναρπαστικές θαλάσσιες «μονομαχίες».

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η πολυνίκης του θεσμού ομάδα της Nespresso VMG με καπετάνιο τον Παναγιώτη Μάντη, έχοντας αρωγό και συμπαραστάτη και φέτος μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες καφέ παγκοσμίως, τη Nespresso, θα προσπαθήσει να διατηρήσει για 4η συνεχόμενη χρονιά τα πρωτεία της στο θεσμό, βάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη του ανταγωνισμού με τις υπόλοιπες ομάδες που θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτό για να καταφέρουν να την εκθρονίσουν.

Την πρωτοκαθεδρία της "Nespresso VMG Team", θα επιχειρήσουν και φέτος να απειλήσουν πολλές ομάδες. H "Rebuild Construction" του Βαγγέλη Χειμώνα, ενός αθλητή με πλούσιο παλμαρέ, διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο αλλά και τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την καταπληκτική της εμφάνιση στο μεγάλο τελικό του HMRT, φέτος έχει ως μοναδικό στόχο την κατάκτηση του πολυπόθητου κυπέλλου.

Από κοντά και οι υπόλοιπες ομάδες όπως αυτή του Θοδωρή Τσουλφά, η "North Sails - Ursa Minor" του Σπύρου Βενετσιάνου και η "Jolly" του "Jurek Strzemiecki". Φέτος, το Hellenic Match Racing Tour, δίνει την ευκαιρία σε τρεις νέες ομάδες, αλλά πολύ έμπειρες, να διαγωνιστούν. Αυτές των Παναγιώτη Καμπουρίδη, Γιώργου Παναγιωτίδη και του πολυνίκη σε αγώνες ανοιχτής θαλάσσης, Κώστα Μάνθου.

Το πρώτο ραντεβού για το 2017 έχει δοθεί για τις 19-21 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης. Οι άνθρωποι του ΝΟΒ, ανοίγουν και φέτος την αγκαλιά τους στη διοργάνωση, φιλοξενώντας στο Λαιμό τον πρώτο αγώνα του Hellenic Match Racing Tour 2017. Τη σκυτάλη θα πάρει στις 16-18 Ιουνίου, το πανέμορφο νησί της Πάρου και ο κόλπος της Παροικιάς, εκεί όπου θα στηθεί το σκηνικό για την 2η κατά σειρά “ναυμαχία” της χρονιάς.

Ο Δήμος Πάρου και ο Ναυτικός Όμιλος του νησιού, έχουν στηρίξει τη διοργάνωση από τη γένεσή της μέχρι και σήμερα, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για τους αθλητές και τους φιλάθλους της ιστιοπλοϊας. Η αυλαία του HMRT, θα πέσει όπως κάθε χρόνο στο Μικρολίμανο, με τον τελικό να λαμβάνει χώρα το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ