ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser Radial στο ΝΟ Καλαμακίου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser Radial στο ΝΟ Καλαμακίου

Μία κυψέλη πρωταθλητών ιστιοπλοΐας αποτελεί ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου, ο οποίος από τις 29 έως τις 6 Ιουνίου θα διοργανώσει το όπεν ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων Radial της Ολυμπιακής Κατηγορίας Laser.

Μία "κυψέλη" πρωταθλητών ιστιοπλοΐας αποτελεί ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου, ο οποίος από τις 29 έως τις 6 Ιουνίου θα διοργανώσει το όπεν ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων Radial της Ολυμπιακής Κατηγορίας Laser. Τα αγωνιστικά αποτελέσματα που έχουν φέρει οι αθλητές του Ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποτέλεσαν τη βασική αιτία για να ανατεθεί στον ΝΟΚ αυτή η διοργάνωση που, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα συμμετοχές, θα έχει χαρακτήρα παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στη χώρα μας, περίπου, ένα μήνα μετά τη διεξαγωγή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος FINN, κάτι που δείχνει ότι η Ελλάδα χαίρει της εμπιστοσύνης της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Κοινότητας. Οι ιστιοδρομίες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Laser Radial θα πραγματοποιηθούν στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου.

Μέχρι τώρα έχουν υποβάλει αίτηση για συμμετοχή αθλητές και αθλήτριες από Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σερβία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, Αυστρία, Ουγγαρία, Μονακό, Νορβηγία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ουκρανία, Αυστραλία, Χιλή, Καναδά, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Ν. Αφρική, ΗΠΑ και Παρθένοι Νήσοι Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser Radial στο ΝΟ Καλαμακίου

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου ιδρύθηκε το 1947 και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα Ναυταθλητικά Σωματεία της χώρας μας. Οι αθλητές του έχουν διακριθεί σε ολυμπιακές διοργανώσεις, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Δραστηριοποιείται σε ιστιοπλοΐα, πόλο και κολύμβηση, και έχει στα τμήματά του περισσότερους από 350 νεαρούς αθλητές.

Στο Περιφερειακό πρωτάθλημα για την πρόκριση αθλητών στις εθνικές ομάδες Optimist και Laser 4,7, ο Όμιλος αναδείχθηκε πρωταθλητής της Περιφέρειας Αθηνών με τους αθλητές του να κατακτούν 14 θέσεις στην κλάση των Optimist και πέντε θέσεις στην κλάση των Laser 4,7. Επτά από τους αθλητές του ΝΟΚ προκρίθηκαν στις εθνικές ομάδες και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα των κατηγοριών τους. Στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα Laser 4,7 που διεξήχθη στη Σύρο ο Όμιλος αναδείχθηκε για άλλη μία φορά πρωταθλητής όμιλος.

Διακρίσεις όμως υπάρχουν και στην κολύμβηση, με επιτυχίες σε ευρωπαϊκό και πανελλήνιο επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ