ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Έτοιμη η Πάτρα για να υποδεχτεί τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Laser 4,7

Έτοιμη η Πάτρα για να υποδεχτεί τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Laser 4,7

Η συνέντευξη Τύπου σηματοδότησε την αντίστροφη μέτρηση για τα «European Youth Championships & Trophy 2018», στην κατηγορία των Laser 4.7, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα, από τις 7 έως τις 14 Απριλίου του 2018.

Ο διοργανωτής όμιλος, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος «Ιάσων», φιλοδοξεί ότι μέσα από αυτή τη διοργάνωση θα γίνουν γνωστές οι δυνατότητες του θαλάσσιο στίβου της περιοχής για τη διεξαγωγή αγώνων και προπονητικών καμπ, αλλά και ότι θα βοηθήσει τη νέα γενιά των Ελλήνων ιστιοπλόων να πάρει μέρος σε έναν διεθνή αγώνα στη χώρα της.

"Στη διοργάνωση δήλωσαν συμμετοχή 450 αθλητές και αθλήτριες και, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή κλάση, έγιναν δεκτοί οι 320. Οι εγκαταστάσεις θα ανοίξουν τη Μεγάλη Πέμπτη και την Κυριακή του Πάσχα θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης. Από τη Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο θα διεξάγονται δύο ιστιοδρομίες, κάθε ημέρα. Ελπίζουμε ότι το Πρωτάθλημα θα βοηθήσει στην ιστιοπλοϊκή ανάπτυξη της Αχαΐας. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους χορηγούς, που, σε δύσκολες εποχές, στηρίζουν τον αγώνα, τα παιδιά και την περιοχή. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, που είναι ο χρυσός χορηγός μας, η ΛΟΥΞ, η Magic Marine, η Γέφυρα κ.α", δήλωσε ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, Σπύρος Κρότσης.

Τις ημέρες των αγώνων θα βρεθεί στην Πάτρα και η χάλκινη Ολυμπιονίκης του 2008, η Βιργινία Κραβαριώτη, η οποία θα είναι εθελόντρια στη διοργάνωση. "Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι στην Πάτρα και είναι θετικό που η πόλη σας ανοίγει ένα παράθυρο στην θάλασσα και στην ιστιοπλοΐα. Θα βρεθώ εθελοντικά δίπλα στους αθλητές με στόχο να μεταδώσω τις εμπειρίες και τις γνώσεις μου και εύχομαι μέσα από αυτούς τους αγώνες να ξεπηδήσουν οι Ολυμπιονίκες του μέλλοντος", υπογράμμισε η πρωταθλήτρια.

Βασικό μέλημα των διοργανωτών θα είναι η ασφάλεια σε στεριά και θάλασσα. "Θα διαθέσουμε το απαιτούμενο προσωπικό, άρτια εκπαιδευμένο, που θα βρίσκεται και στη θάλασσα και στη στεριά. Δέκα εθελοντές ναυαγοσώστες θα υπάρχουν στη θάλασσα και αντίστοιχος αριθμός Σαμαρειτών θα βρίσκεται στην παραλία. Θα έχουμε, επίσης, το σκάφος Emily, δημιούργημα Πανεπιστημίου του Τέξας που έχει τη δυνατότητα να προσεγγίζει τηλεκατευθυνόμενα αυτόν που κινδυνεύει, να λειτουργεί ως σωσίβιο και να τον ρυμουλκεί μέχρι το σημείο που πρέπει", τόνισε ο Γιάννης Σπηλιόπουλος, υπαρχηγός του Σώματος Εθελοντών Διασωστών και Ναυγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στη συμβολή της διοργάνωσης για να αναδειχθεί η αχαϊκή πόλη ως ιστιοπλοϊκός προορισμός αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης, Γρηγόρης Αλεξόπουλος: "Η Πάτρα μπορεί να αναδείξει το κυρίαρχο στοιχείο της, τη θάλασσα. Θέλουμε να κάνουμε την Πάτρα σημείο αναφοράς για την ιστιοπλοΐα. Γι΄ αυτό το λόγο και αποδεχτήκαμε τη συμμετοχή της Περιφέρειας στον αγώνα".

Καλή επιτυχία στη διοργάνωση ευχήθηκε και ο Τάκης Πετρόπουλος, εκπρόσωπος του Δήμου Πατρέων: "Η πόλη μας θα ζήσει μία αθλητική πανδαισία που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά. Εξέχουσα θέση σε αυτή την πανδαισία θα έχει αυτός ο αγώνας και εύχομαι καλή επιτυχία".

Μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης θα υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για τον αγώνα και θα είναι συμβατές και από όλα τα κινητά. Επίσης, θα υπάρχει drone, το οποίο σε όλη τη διάρκεια των αγώνων θα δείχνει ζωντανή μετάδοση σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά.

Από το Εκπαιδευτικό Πάρκο της Πάτρας θα υπάρχει και μία σειρά παράλληλων δράσεων, όπως το Mare Nostrum που θα παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, για τους φιλοξενούμενους αθλητές, το "Η θάλασσα αίρει αποκλεισμούς", ένα πρόγραμμα για ΑΜΕΑ και το "Ο άνεμος συναντά τη θάλασσα", όπου οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν αθλητές και να μάθουν μυστικά της ιστιοπλοΐας.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Κλάσης Laser, Βαγγέλης Παύλου και εκπρόσωποι φορέων και αρχών της Πάτρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ