ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Διεκδικούν μετάλλια οι Έλληνες στο Ευρωπαϊκό Laser 4.7

Διεκδικούν μετάλλια οι Έλληνες στο Ευρωπαϊκό Laser 4.7
THOM TOUW PHOTOGRAPHY

Τέσσερις Έλληνες αθλητές βρίσκονται, ύστερα από επτά κούρσες, στους κορυφαίους ιστιοπλόους του χρυσού στόλου των αγοριών στα "European Youth Championships & Trophy 2018", για την κατηγορία των Laser 4.7.

Τέσσερις Έλληνες αθλητές βρίσκονται, ύστερα από επτά κούρσες, στους κορυφαίους ιστιοπλόους του χρυσού στόλου των αγοριών στα "European Youth Championships & Trophy 2018", για την κατηγορία των Laser 4.7. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί το Σάββατο (14/4) στο Πατραϊκό κόλπο και οι διαφορές ανάμεσα στους αθλητές είναι τόσο μικρές που όλες οι θέσεις του βάθρου είναι «ανοικτές», αρκεί να βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες και να διεξαχθούν κούρσες. Διοργανωτής του πρωταθλήματος είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πάτρας - Ρίου "Ιάσων". Αγωνίζονται 320 αθλητές και αθλήτριες από 40 χώρες.

Οι καιρικές συνθήκες στον στίβο των αγοριών δε βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί πάνω από μία ιστιοδρομία. Εξακολουθεί να προηγείται ο Ιταλός, Σίζερ Μπαραμπίνο με 18 β.π., με δεύτερο τον Αιμίλιο Μόνο με 28 β.π. Ο ιστιοπλόος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ελλάδος, κατά τη διάρκεια της προτελευταίας ημέρας δεν έφερε ένα πλασάρισμα ανάλογο των προηγούμενων ημερών. Ήρθε 43ος αλλά δεν άλλαξε η θέση του στη γενική κατάταξη, διότι «πέταξε» την κούρσα. Στην 3η θέση βρίσκεται ο Δικαίος Κέρκουλας με 30 β.π., στην 4η ο Μανώλης Κόλλιας με 37 β.π. και στην 7η ο Χαράλαμπος Σμυρνής με 57 β.π. Στα κορίτσια διεξήχθησαν δύο κούρσες στον χρυσό στόλο και μία στον ασημένιο. Από ελληνικής πλευράς στην καλύτερη θέση (11η) βρίσκεται η Μελίνα Γκάρη με 94 β.π. Πρώτη στη γενική είναι η Ιταλίδα Τζόρτζια Τσινγκολάνι με 22 β.π.

«Βγήκαμε νωρίς καθώς νομίζαμε ότι είχε καλές συνθήκες για αγώνα, αλλά μέχρι να έρθουν τα σκάφη η ένταση του ανέμου μειώθηκε. Υπήρχε ρεύμα αλλά όχι ένταση. Όταν σταθεροποιήθηκαν οι συνθήκες πραγματοποιήσαμε μία πολύ καλή ιστιοδρομία. Μετά προσαρμόσαμε τον στίβο για τη 2η, αλλά άλλαξε ο αέρας και δεν έγινε», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής του στόλου των αγοριών, Μαρίνα Ψυχογιού και ο Αθανάσιος Παπαντωνίου, πρόεδρος της Επιτροπής στον στίβο των κοριτσιών, πρόσθεσε: «Υπήρχε πολύ ρεύμα στην ίδια κατεύθυνση με τον άνεμο. Δώσαμε αναβολή μέχρι να ανεβεί η ένταση και, στη συνέχεια, διεξήχθησαν δύο κούρσες με ασθενείς ανέμους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ