ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Αργυρό η Δίβαρη, χάλκινο ο Τσορτανίδης στο Παγκόσμιο techno

Αργυρό η Δίβαρη, χάλκινο ο Τσορτανίδης στο Παγκόσμιο techno

Δύο ελληνικά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα techno στη Γαλλία, με την Κατερίνα Δίβαρη να κατακτά το αργυρό και τον Λεωνίδα Τσορτανίδη το χάλκινο.

Διπλός ελληνικός θρίαμβος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα TECHNO που ολοκληρώθηκε στο Κιμπερόν της Γαλλίας. Στα κορίτσια, η Κατερίνα Δίβαρη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και στα αγόρια, ο Λεωνίδας Τσορτανίδης το χάλκινο.

Η Δίβαρη έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα και μετά από 11 ιστιοδρομίες, η ιστιοπλόος του ΝΑΟΒΒ συγκέντρωσε 46 βαθμούς και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Πρώτη ήταν η Ιταλίδα Σπεσιάλε με 26 βαθμούς, ενώ η άλλη Ελληνίδα, η Κ. Σαραβανού τερμάτισε 35η σε 50 σκάφη.

Ο Τσορτανίδης πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στις 12 κούρσες που έτρεξαν τα 95 σκάφη και στο τέλος δικαιώθηκε. Συγκέντρωσε 39 βαθμούς έναντι 24 του πρώτου Γάλλου Πιανατσά και 32,5 επίσης του Γάλλου Ζολιβέ.

Αυτό ήταν το τρίτο μετάλλιο του νεαρού αθλητή του ΝΟ Άνδρου μέσα στο 2017. Είχαν προηγηθεί το αργυρό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα RSX της κατηγορίας U17 και το χάλκινο στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας.

Πολύ καλά πήγε ο Α. Καλπογιαννάκης, ο οποίος τερμάτισε 5ος με 62,2 βαθμούς, ενώ ο Πέτρος Τσορτανίδης ήταν 15ος με 148β. και ο Ε. Μανιαδάκης 19ος με 162 βαθμούς. Στον αργυρό στολίσκο των 46 σκαφών ο Σ. Ε. Τζοτζολάκης ήταν 2ος με 114β. και ο Μ. Βούρτσης 29ος με 311 βαθμούς.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24