ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Άμεση αντίδραση του Υφυπουργείου στο ρεπορτάζ του Sport24.gr για την Καραχάλιου

Άμεση αντίδραση του Υφυπουργείου στο ρεπορτάζ του Sport24.gr για την Καραχάλιου

Η αίτηση του Ούγγρου προπονητή της πρωταθλήτριά μας, Βασιλικής Καραχάλιου, για άδεια ισοτιμίας θα εξεταστεί στο τέλος Αυγούστου. Τι ανέφερε ο αρμόδιος προϊστάμενος στο Sport24.gr.

Άμεση ήταν η αντίδραση από την πλευρά του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και της ΓΓΑ στο ρεπορτάζ του Sport24.gr για την πρωταθλήτριά μας στην ιστιοπλοΐα, Βασιλική Καραχάλιου και το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον Ούγγρο προπονητή της, Εσέζ Ταμάς, σε μια περίοδο που προετοιμάζεται σκληρά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Θυμίζουμε πως η Ελληνίδα ιστιοπλόος εξέφρασε την απογοήτευσή της για το γεγονός πως αν και είχε ζητηθεί εδώ και καιρό από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μια δικαιολογητική άδεια ισοτιμίας, προκειμένου ο Ταμάς να είναι επίσημα προπονητής της και να επιδοτηθεί και με πριμ με βάση την Ολυμπιακή προετοιμασία της αθλήτριας, εντούτοις μέχρι σήμερα το αίτημά της να μην έχει εξεταστεί, με αποτέλεσμα να μην πληρούνται οι προϋποθέσεις για την καταβολή οικονομικής επιβράβευσης.

ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΑΙΤΗΣΗ

Όπως μεταφέρθηκε από το υφυπουργείο αθλητισμού στο Sport24.gr, η επιτροπή ισοτιμίας ανασυγκροτήθηκε εν μέσω κορονοϊού μόλις τον περασμένο Μάρτιο και ενώ ήταν ανενεργή για ένα χρόνο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν περίπου 150 αιτήματα που θα έπρεπε να εξεταστούν. Μέχρι σήμερα, η συγκεκριμένη πενταμελής επιτροπή έχει συνεδριάσει δυο φορές και έχουν εξεταστεί περίπου 90 αιτήματα, ανάμεσα στα οποία δεν ήταν αυτό του Ταμάς.

Πάντως, μέχρι τα τέλη Αυγούστου, η επιτροπή ισοτιμίας θα συνεδριάσει και πάλι και θα εξεταστεί και ο φάκελος του Ούγγρου προπονητή. Εφόσον, δε, είναι πλήρης και πληρούνται όλα τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις που ορίζει η υπουργική απόφαση, τότε το ζήτημα θα λυθεί για τον άνθρωπο που βρίσκεται στο πλάι της πρωταθλήτριά μας.

Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΣΤΟ SPORT24.GR

Το Sport24.gr απευθύνθηκε και στον προϊστάμενο της διεύθυνσης αγωνιστικού αθλητισμού, Βασίλειο Κάκκο, προκειμένου να εκφράσει την δική του θέση για το ζήτημα που έχει προκύψει με τον προπονητή της Καραχάλιου και μας ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Όλες οι αιτήσεις που δεν εξετάστηκαν στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, που ήταν και οι πρώτες της νέας επιτροπής, το σργότερο μέχρι τέλη Αυγούστου θα εξεταστούν στον βαθμό που θα είναι πλήρεις. Εξετάζουμε τους φακέλους με βάση τα κριτήρια της υπουργικής απόφασης.

Όλοι οι φάκελοι που είναι πλήρεις θα έρθουν τέλη Αυγούστου στην συνεδρίαση της επιτροπής. Πρέπει να δω τον φάκελο του Ούγγρου προπονητή, για να έχω άποψη. Ελπίζω ότι μέχρι τις 15-20 του επόμενου μήνα θα έχουν έρθει όλοι οι φάκελοι στα χέρια μας, ώστε να ετοιμαστούν για την συνεδρίαση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ