ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Χρονιά υψηλών στόχων το 2018 για το ελληνικό ανσάμπλ

Χρονιά υψηλών στόχων το 2018 για το ελληνικό ανσάμπλ

Η ανανεωμένη Εθνική ομάδα του ανσάμπλ ετοιμάζεται για μία δύσκολη χρονιά έχοντας ως στόχο την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020.

Καινούργια προγράμματα, ανανεωμένη σύνθεση και ενισχυμένες προσδοκίες έχει για το 2018 η Εθνική γυναικών του ανσάμπλ, που δουλεύει εντατικά υπό τις οδηγίες της Ιρίνα Ιλίεβα για να επανέλθει σταδιακά στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας ρυθμικής γυμναστικής και να λάμψει με την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Έπειτα από μία χρονιά με πολλές θυσίες αλλά όχι ανάλογα μεγάλη αγωνιστική ανταμοιβή, τα κορίτσια του ελληνικού ανσάμπλ έχουν λόγους να πιστεύουν ότι φέτος θα κάνουν τη διαφορά.

Από την περσινή ομάδα συνεχίζουν τρεις αθλήτριες, οι Μαριάννα Μανδέλλου, Ζωή Ντίτσιου και Μυρτώ Αθανασουλάκη, στο πλευρό των οποίων βρίσκονται ισάριθμα νέα πρόσωπα, οι Διώνη Διώχνου, Αύρα Ντούρο και Ιωάννα Τζιατζιά, δημιουργώντας ένα ισορροπημένο σύνολο.

Πολλές υποσχέσεις ενόψει των μεγάλων φετινών διοργανώσεων αφήνουν και τα ολοκαίνουργια προγράμματα της Εθνικής ομάδας, στους ίδιους συνδυασμούς οργάνων όπως και πέρσι, αλλά με νέες χορογραφίες και πολύ ανεβασμένο δείκτη δυσκολίας. Στα 5 στεφάνια έχει επιλεγεί ως μουσική επένδυση το κομμάτι “Code Name Vivaldi” που φέρει την υπογραφή των “The Piano Guys”, ενώ στις 3 μπάλες / 2 σχοινάκια προτιμήθηκε ένα εντελώς διαφορετικό άκουσμα, ο κρητικός χορός «Πεντοζάλι» σε μία δυναμική διασκευή από τους “Omega Vibes”, ώστε να «ξεσηκώσει» κριτές και θεατές.

Τα "αποκαλυπτήρια" των νέων προγραμμάτων του ελληνικού ανσάμπλ θα γίνουν στο «Κύπελλο Καλαμάτας» (23-25 Φεβρουαρίου), για να ακολουθήσει η συμμετοχή στο διεθνές τουρνουά "Aphrodite Cup 2018" στο Παλαιό Φάληρο (16-18 Μαρτίου) και η πρώτη εμφάνιση εκτός των συνόρων, στο παγκόσμιο κύπελλο της Σόφιας (30 Μαρτίου - 1 Απριλίου).

Εκεί θα φανούν τα αρχικά δείγματα της καθημερινής δουλειάς που γίνεται από τα κορίτσια της Ιρίνα Ιλίεβα και της συνεργάτιδάς της Εύας Χριστοδούλου, τα οποία έχουν ως στόχο να δείξουν την ποιοτική τους άνοδο στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Γκουαδαλαχάρα της Ισπανίας (1-3 Ιουνίου), ακόμα περισσότερο όμως στο μεγαλύτερο ραντεβού της χρονιάς, το παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, ξανά στην Σόφια (10-16 Σεπτεμβρίου).

"Έχουμε μία καινούργια ομάδα, που δουλεύει μαζί στις προπονήσεις εδώ και αρκετό διάστημα και είμαστε ευχαριστημένοι από την εικόνα και από την πρόοδο των κοριτσιών. Βρισκόμαστε σε προαγωνιστική περίοδο, αλλά προχωράμε καλά και πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι για να παρουσιάσουμε στους κριτές και στο κοινό τα προγράμματά μας" δήλωσε η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ιρίνα Ιλίεβα, για να συμπληρώσει: "Έχουμε αλλάξει τις χορογραφίες και τη μουσική στα δύο προγράμματά μας. Κυρίως, όμως, έχουμε βάλει πολύ υψηλότερο δείκτη δυσκολίας. Φέτος έγιναν κάποιες αλλαγές στον Κώδικα Βαθμολογίας της FIG και θεώρησα ότι έπρεπε να ανεβάσουμε το επίπεδο δυσκολίας και να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω, παρότι τα παιδιά ζορίζονται. Πιστεύω ότι τελικά θα τα καταφέρουν. Δουλεύουμε καθημερινά, με στόχο να παρουσιάσουμε κάτι πολύ πιο δύσκολο και απαιτητικό από πέρσι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ