ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Ώρα για μετάλλιο

Ώρα για μετάλλιο

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Λευτέρης Πετρούνιας θα αγωνιστεί στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος γυμναστικής και θέλει να κατακτήσει ακόμα ένα χρυσό στους κρίκους.

Το μετάλλιο που θα του χαρίσει την παγκόσμια καταξίωση και μαζί την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, ετοιμάζεται να κατακτήσει ο Λευτέρης Πετρούνιας, που θα μπει με την αυτοπεποίθηση του φαβορί στον αυριανό τελικό των κρίκων (Σάββατο 31/10, 15:30 - 19:00 ώρα Ελλάδας), στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Γλασκώβης.

Η κατάληψη μιας θέσης στο βάθρο αποτελεί αυτοσκοπό, αλλά και μέσο για την εκπλήρωση ενός ακόμα μεγαλύτερου ονείρου για τον Πετρούνια, αφού θα τον στείλει αυτόματα στους Ολυμπιακούς του 2016 και έτσι θα αφήσει στη διάθεση των υπόλοιπων συναθλητών του το επιπλέον Ολυμπιακό εισιτήριο που η Ελλάδα θα διεκδικήσει μέσω του προ-Ολυμπιακού test event τον ερχόμενο Απρίλιο.

Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη ήταν ο κορυφαίος όλων στον προκριματικό των κρίκων με 15,900 βαθμούς και βάσει κλήρωσης θα αγωνιστεί 4ος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ. Αντίπαλοί του θα είναι, κατά σειρά πρόκρισης, οι Γιανγκ Λιου (Κίνα, 15,866), Μπράντον Γουίν (ΗΠΑ, 15,608), Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία, 15,566), Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία, 15,566), Λαμπέρτους Φαν Χέλντερ (Ολλανδία, 15,533), Χάο Γιόου (Κίνα, 15,500) και Ντόνελ Γουίτενμπεργκ (ΗΠΑ, 15,466).

Τέσσερις από αυτούς έχουν κατακτήσει μετάλλια στο θεσμό, στο συγκεκριμένο αγώνισμα: Ο Κινέζος Λιου θριάμβευσε εντός έδρας στο περσινό παγκόσμιο της Νανίνγκ, όπου ο συμπατριώτης του Γιόου επίσης ανέβηκε στο βάθρο τερματίζοντας 3ος, ενώ ο Αμερικανός Γουίν είχε αναδειχθεί 3ος στη αντίστοιχη διοργάνωση του 2013. Ειδική περίπτωση αποτελεί ο Ολλανδός Φαν Χέλντερ, που ήταν κυρίαρχος την τριετία 2005-2007 (ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο), κατόπιν τιμωρήθηκε με ετήσιο αποκλεισμό λόγω χρήσης κοκαΐνης και έχασε την επαφή του με την κορυφή, αλλά στα 32 του διεκδικεί ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το πρόγραμμα του 25χρονου Έλληνα πρωταθλητή έχει συντελεστή δυσκολίας 6,800 β., που είναι ανάλογος με των κύριων ανταγωνιστών του ή ελαφρώς χαμηλότερος (υπερέχουν οι δύο Κινέζοι, ο Λιου με 6,900 και ο Γιόου με 7,000), ωστόσο ο Πετρούνιας διαθέτει ένα ισχυρότερο πλεονέκτημα: Την ανώτερη ποιότητα της εκτέλεσής του, η οποία ήταν ανέκαθεν το μεγάλο του «όπλο» και τον έφερε στην κορυφή του προκριματικού, παρότι είχε ταλαιπωρηθεί από μία κύστη στο δεξιό καρπό και δεν απέφυγε ορισμένες ατέλειες.

Μία παρόμοια εκτέλεση το απόγευμα του Σαββάτου (31/10), στην “SSE Hydro Arena”, είναι βέβαιο ότι θα του χαρίσει την ανταμοιβή που δικαιούται για μια προσπάθεια πολλών χρόνων, που συνοδεύτηκε από πολλά προβλήματα, αλλά και από άλλες τόσες λύσεις, τις οποίες έβρισκε κάθε φορά μαζί με τον προπονητή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ