ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και η Ντάγκλας

Gymnast Gabby Douglas poses for photos at the 2016 Team USA Media Summit Monday, March 7, 2016, in Beverly Hills, Calif. (AP Photo/Jae C. Hong)
Gymnast Gabby Douglas poses for photos at the 2016 Team USA Media Summit Monday, March 7, 2016, in Beverly Hills, Calif. (AP Photo/Jae C. Hong) AP

Η τρεις φορές χρυσή Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής, Γκάμπι Ντάγκλας, κατήγγειλε και εκείνη τον πρώην γιατρό της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, Λάρι Νασάρ, για σεξουαλική κακοποίηση.

Οι καταγγελίες σε βάρος μελών της γυμναστικής ομοσπονδίας των ΗΠΑ για σεξουαλική κακοποίηση συνεχίζουν να πέφτουν βροχή τα τελευταία χρόνια. Μετά το σκάνδαλο με προπονητές σε γυμναστήρια οι οποίοι ασελγούσαν σε ανήλικα κορίτσια εδώ και περίπου 10 μήνες η υπόθεση του Λάρι Νασάρ έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Πρόκειται για τον πρώην γιατρό της Εθνική ομάδας ο οποίος έχει κατηγορηθεί από πολλές αθλήτριες ότι τις είχε κακοποιήσει σεξουαλικά.

Το κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνει τουλάχιστον 125 καταγγελίες ανάμεσα στις οποίες είναι αθλήτριες, αλλά και ασθενείς οι οποίες απλά τον επισκέφτηκαν στο ιατρείο του. Η αρχή φέρεται να έγινε το 1998 όταν και ο Νασάρ ασέλγησε σε ένα κορίτσι 13 ετών στο σπίτι του.

Αυτή ήταν η υπόθεση που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τον 53χρονο γιατρό αφού από εκεί και έπειτα άρχισαν να πέφτουν βροχή οι καταγγελίες. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε στο σπίτι του υλικό παιδικής πορνογραφίας για το οποίο ήδη έχει προφυλακιστεί, ενώ παράλληλα περιμένει το δικαστήριο για τις καταγγελίες των θυμάτων του.

Ανάμεσα στα θύματα του ήταν και πολλά μέλη των εθνικών ομάδων ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ των οποίων διετέλεσε γιατρός από το 1996 μέχρι και το 2015. Στα ονόματα που έχουν καταγγείλει επώνυμα τον Νασάρ βρίσκονται αυτά των Τζέιμι Ντάντζερ, Τζάνετ Αντολιν, Τζέσικα Χάγουαρντ, Άλι Ράσμαν, Μακέιλα Μαρόουνι, Σιμόν Μπάιλς και τελευταία προστέθηκε στη λίστα η Γκάμπι Ντάγκλας. Όλες τους είναι Ολυμπιονίκες και έχουν χαρίσει πολλά μετάλλια στις ΗΠΑ σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Ντάγκλας μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο instagram έγραψε: "Θα ήταν σαν να λέγαμε ότι εξαιτίας των φορεμάτων που φορούσαμε, ήταν δικό μας λάθος που μας κακοποίησε ο Νασάρ. Δεν μοιράστηκα ποτέ δημόσια τις εμπειρίες μου, γιατί εδώ και χρόνια ήμασταν αναγκασμένες να παραμείνουμε σιωπηλές και ειλικρινά μερικά πράγματα ήταν εξαιρετικά οδυνηρά".

Φυσικά, οι καταγγελίες δεν αναμένεται να σταματήσουν εδώ αφού σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ρεπορτάζ στα Μέσα των ΗΠΑ σύντομα αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες πρωταθλήτριες.

Photo credits: AP Photo/Jae C. Hong

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ