ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Θρίαμβος Πετρούνια και Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων στα βραβεία της UEG

Winner Eleftherios Petrounias of Greece celebrates after his rings exercise during the men's apparatus final competition at the World Artistic Gymnastics championships at the SSE Hydro Arena in Glasgow, Scotland, Saturday, Oct. 31, 2015. (AP Photo/Matthias Schrader)
Winner Eleftherios Petrounias of Greece celebrates after his rings exercise during the men's apparatus final competition at the World Artistic Gymnastics championships at the SSE Hydro Arena in Glasgow, Scotland, Saturday, Oct. 31, 2015. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων κατέκτησαν τα τρία από τα πέντε έπαθλα στους κορυφαίους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG).

Ακόμη μία διάκριση για την ελληνική γυμναστική. Ο Λευτέρης Πετρούνιας, τις προσπάθειες του οποίου στηρίζει ο Stoiximan.gr, και η ομάδα της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων κατέκτησαν τα τρία εκ των πέντε επάθλων στην ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών και ομάδων από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (UEG) για το 2017.

Ο Πετρούνιας, μάλιστα, έλαβε τα δύο εκ των τριών ελληνικών επάθλων. Αρχικά, αναδείχθηκε "Ευρωπαίος Αθλητής της Χρονιάς" με 5.277 ψήφους και ποσοστό 61%, αφήνοντας δεύτερο τον Ρουμάνο Μάριαν Ντραγκουλέσκου με 2.545 ψήφους και ποσοστό 29%.

Έπειτα συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους (7.798) - το οποίο αναλογεί στο εντυπωσιακό ποσοστό της τάξης του 87%! - στην κατηγορία της "Κορυφαίας Εμφάνισης της Χρονιάς (Outstanding Performance of the Year)".

"Θέλω να ευχαριστήσω την UEG, που είχε την πολύ καλή ιδέα να δημιουργήσει αυτό τον θεσμό και που με πρότεινε ως υποψήφιο σε δύο κατηγορίες. Η θέσπιση των ετήσιων ευρωπαϊκών βραβείων ήταν μία κίνηση που χρειαζόταν το μεγάλο άθλημα της Γυμναστικής, για να αποκτήσει ακόμα ευρύτερη προβολή και για να δοθεί η ευκαιρία στους φιλάθλους να έρθουν πιο κοντά μας. Ελπίζω αυτή η πρωτοβουλία να συνεχιστεί και να γίνεται πιο δυνατή κάθε χρόνο.

Greece's Eleftherios Petrounias celebrates after his performance on the rings during the artistic gymnastics men's apparatus final at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Monday, Aug. 15, 2016. (AP Photo/Rebecca Blackwell)
Greece's Eleftherios Petrounias celebrates after his performance on the rings during the artistic gymnastics men's apparatus final at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Monday, Aug. 15, 2016. (AP Photo/Rebecca Blackwell) ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Θα ήθελα να απευθύνω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους χιλιάδες φιλάθλους που με στήριξαν και που μου χάρισαν με την ψήφο τους αυτά τα δύο πολύ σπουδαία έπαθλα. Ο κόσμος έδειξε για άλλη μια φορά ότι πιστεύει σε εμένα, ότι με αγαπά πολύ και αναγνωρίζει την αξία όλων των διακρίσεων που έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια. Η ανταπόκρισή του είναι συγκινητική και με γεμίζει δύναμη για την συνέχεια.

Επιπλέον, θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην ομάδα της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων για τη σπουδαία επιτυχία της, καθώς επίσης και στους υπόλοιπους νικητές, τις νικήτριες και σε όλους τους υποψήφιους αυτών των βραβείων της UEG.

Δεσμεύομαι ότι και μέσα στο 2018 θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος αυτών των διακρίσεων, ώστε να προσφέρω κι άλλες χαρές σε όλους τους ανθρώπους που μου δείχνουν την εκτίμηση και την αγάπη τους", υποστήριξε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

ΑΦΙΞΗ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
ΑΦΙΞΗ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ EUROKINISSI SPORTS

Η ομάδα της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων αναδείχθηκε "Κορυφαία Ομάδα της Χρονιάς (Team of the Year)" με 1.703 ψήφους, (ποσοστό της τάξης του 58%) για τη θριαμβευτική εμφάνιση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (World Gym For Life Challenge) - κατέκτησαν το "Μπρούνο Γκράντι" με το πρόγραμμα "Τhe Wolves And The Moon" - ενώ αξίζει να τον τονιστεί ότι το πρόγραμμα επιλέχθηκε και από την ΕΟΕ για την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2018.

"Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για την κατάκτηση του τίτλου της καλύτερης ευρωπαϊκής ομάδας. Η Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων πήρε την πρώτη θέση σε δημοφιλία, με μεγάλη ποσοστιαία διαφορά, ανάμεσα σε πολύ δυνατές ομάδες από όλα τα αθλήματα της γυμναστικής. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους της γυμναστικής που μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας χάρισαν αυτή την σπουδαία διάκριση. Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς για την στήριξη και την αγάπη σας.

Δεν είναι απλώς μία νίκη της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων και της Ελλάδας, είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο. Είναι μία κατάκτηση της Γυμναστικής για Όλους, η οποία αποκτά τη θέση που της αρμόζει μέσα στα αθλήματα της Γυμναστικής και αποδεικνύει ότι έχει την αγάπη και την αναγνώριση του κόσμου. Θέλω να συγχαρώ όλους τους νικητές της ψηφοφορίας και ιδιαίτερα τον Λευτέρη Πετρούνια, όπως επίσης θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην UEG, για την εξαιρετική πρωτοβουλία της να δημιουργήσει αυτά τα βραβεία. Μακάρι να εξελιχθούν σε θεσμό για την ευρωπαϊκή γυμναστική", υποστήριξε η προπονήτρια της ομάδας, Ολυμπία Δραγούνη.

Η Ρουμάνα αθλήτρια της ενόργανης, Καταλίνα Πονόρ, αναδείχθηκε Ευρωπαία Αθλήτρια της Χρονιάς με 2.289 ψήφους (ποσοστό 71%), ενώ ο Δανός πρωταθλητής του ακροβατικού διαδρόμου Ράσμους Στέφενσεν επικράτησε στην κατηγορία του Ανερχόμενου Αστεριού με 782 ψήφους ( ποσοστό 51%). Κατέκτησαν, δηλαδή, τα δύο εναπομείναντα έπαθλα.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ