ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Στην Στουτγάρδη Μάρας και Ηλιόπουλος

Στην Στουτγάρδη Μάρας και Ηλιόπουλος
EUROKINISSI

Ο Βλάσης Μάρας και ο Νίκος Ηλιόπουλος θα αγωνιστούν σε διεθνές τουρνουά ενόργανης γυμναστικής στην Στουτγάρδη (18-20 Μαρτίου). Μαζί τους και ο Πετρούνιας για προπονήσεις.

Σε διεθνές τουρνουά ενόργανης γυμναστικής στην Στουτγάρδη (18-20 Μαρτίου), το οποίο θα αποτελέσει προσομοίωση ομαδικού αγώνα, θα κάνουν την πρώτη τους φετινή εμφάνιση με το εθνόσημο οι Βλάσης Μάρας και Νίκος Ηλιόπουλος, ενώ μαζί τους στη γερμανική πόλη θα βρεθεί και ο Λευτέρης Πετρούνιας, παρότι δεν θα συμμετάσχει στη διοργάνωση.

Οι τρεις Έλληνες αθλητές αναχωρούν σήμερα (Τετάρτη 16/03), συνοδευόμενοι από τον ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Ράφτη και τον διεθνή κριτή Νίκο Προβιά.

Το συγκεκριμένο τουρνουά ομάδων αποτελεί για τους Γερμανούς «οικοδεσπότες» μία πρόβα ενόψει του προ-Ολυμπιακού του Ρίο ντε Τζανέιρο (16-18 Απριλίου), όπου θα διεκδικήσουν την ομαδική Ολυμπιακή πρόκριση.

Στην κατηγορία ανδρών, δεκατρείς χώρες συμμετέχουν στην Στουτγάρδη με πλήρη πενταμελή ομάδα (Γερμανία, Βέλγιο, Βραζιλία, Βρετανία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ελβετία, Τουρκία, Ουκρανία), ενώ άλλες πέντε χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Χιλή, Κροατία, Ουγγαρία) θα σχηματίσουν «μικτές ομάδες», έχοντας μικρότερο αριθμό αθλητών.

Από ελληνικής πλευράς, ο Βλάσης Μάρας και ο Νίκος Ηλιόπουλος είναι προετοιμασμένοι να αγωνιστούν και στα έξι όργανα του σύνθετου ατομικού. Αντίθετα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας ουσιαστικά μεταβαίνει στη Γερμανία για προπονήσεις και αλλαγή παραστάσεων, αφού το σύστημα διεξαγωγής δεν του επιτρέπει την συμμετοχή μόνο στο αγαπημένο του όργανο, ενώ στη διοργάνωση δεν περιλαμβάνονται ούτε τελικοί οργάνων.

«Για εμάς είναι ένας αγώνας προετοιμασίας, απλά για να δούμε τι έχουμε κάνει μέχρι στιγμής στην προπόνηση. Ο Μάρας και ο Ηλιόπουλος θα αγωνιστούν στο σύνθετο ατομικό, αλλά δεν περιμένουμε κάτι το εξαιρετικό, γιατί το προπονητικό πρόγραμμά τους είναι πολύ επιβαρυμένο. Θέλουμε να δούμε πώς αποδίδουν σε κατάσταση υπερφόρτωσης και πώς πάει η προετοιμασία τους», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ράφτης και συμπλήρωσε: «Στο μονόζυγο ο Μάρας θα κάνει το πρόγραμμα που είχε και στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκώβης, αφού το μυαλό μας τώρα είναι στο σύνθετο ατομικό, ενόψει του προ-Ολυμπιακού. Στο Ρίο θα πάμε με ένα πιο σταθερό, χαμηλότερης δυσκολίας πρόγραμμα. Μετά θα ετοιμάσουμε κάτι καλύτερο, για το ευρωπαϊκό του Μαΐου».

Αναφερόμενος στον Πετρούνια, ο κ. Ράφτης εξήγησε: «Είναι έτοιμος να κάνει το πρόγραμμά του στους κρίκους, αλλά αυτό θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα στο παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ, γιατί το τουρνουά της Στουτγάρδης δεν έχει τελικούς οργάνων. Γενικά, πάντως, δεν θέλουμε να κάνει πάρα πολλούς αγώνες φέτος, γιατί είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής και οφείλει να είναι ο κορυφαίος κάθε φορά που συμμετέχει».

Υπενθυμίζεται ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει ήδη εξασφαλίσει την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου στους κρίκους, ενώ άλλοι δύο Έλληνες αθλητές θα διεκδικήσουν ένα επιπλέον εισιτήριο, μέσω του σύνθετου ατομικού, στο προ-Ολυμπιακό.

Εκεί έχουν δηλωθεί να συμμετάσχουν ο Βλάσης Μάρας και ο Λευτέρης Κοσμίδης, ο οποίος έχει επανέλθει από τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο, αλλά ακόμα δεν έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας ώστε να προλάβει να συμμετάσχει σε κάποιον αγώνα προετοιμασίας πριν από το μεγάλο ραντεβού, κατά συνέπεια αναμένεται να κάνει πρεμιέρα απευθείας στο Ρίο.

Η αυλαία των αγώνων θα ανοίξει στην Στουτγάρδη την Παρασκευή (18/03) με τον προκριματικό του ομαδικού, σε άνδρες και γυναίκες. Οι έξι καλύτερες ομάδες θα περάσουν στον τελικό του ομαδικού ανδρών, που θα γίνει το Σάββατο (19/03), ενώ ο αντίστοιχος τελικός των γυναικών, όπου δεν υπάρχει ελληνική συμμετοχή, θα διεξαχθεί την Κυριακή (20/03).

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ