ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Ράφτης: "Ο Πετρούνιας θα είναι έτοιμος στον προκριματικό και πανέτοιμος στον τελικό"

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) ΕUROKINISSI

Πεπεισμένος πως ο Λευτέρης Πετρούνιας θα έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του για να διακριθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Στουτγκάρδης εμφανίστηκε ο προπονητής των Εθνικών ομάδων ενόργανης ανδρών, Δημήτρης Ράφτης.

Η Στουτγάρδη καλεί τους Έλληνες πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής, που θα αναζητήσουν την Ολυμπιακή πρόκριση στο στάδιο "Χανς Μάρτιν Σλάιερ", από τις 4 έως τις 13 Οκτωβρίου.

Λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής, ο προπονητής της Εθνικής ανδρών Δημήτρης Ράφτης αναφέρθηκε στην αγωνιστική κατάσταση και στις προϋποθέσεις επιτυχίας για τον Λευτέρη Πετρούνια αλλά και για τους Νίκο Ηλιόπουλο και Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, ο καθένας από τους οποίους θα διεκδικήσει το εισιτήριο για το "Τόκιο 2020" με τις δικές του πιθανότητες.

"Οι τρεις συγκεκριμένοι αθλητές έχουν τις καλύτερες πιθανότητες πρόκρισης, είτε μέσω του σύνθετου ατομικού είτε μέσα από την είσοδό τους στους τελικούς οργάνων, γι’ αυτό και επιλέχθηκαν έναντι των άλλων.

Για τον Πετρούνια τα σχόλια περιττεύουν, ο Ηλιόπουλος είναι εδώ και χρόνια ο καλύτερος Έλληνας στο σύνθετο ατομικό, με την υψηλότερη βαθμολογία σε κάθε αγώνα εντός και εκτός συνόρων, ενώ ο Κωνσταντινίδης έχει αποδεδειγμένα πολύ καλό πρόγραμμα στους κρίκους και δικαιούται να διεκδικήσει το όνειρό του μέσα από το όργανό του.

Οι υπόλοιποι αθλητές της Εθνικής ομάδας πρέπει να συνεχίσουν να προσπαθούν, για να έχουν μελλοντικά και εκείνοι την ευκαιρία τους", δήλωσε αρχικά ο κ. Ράφτης εξηγώντας τα κριτήρια επιλογής της τριάδας για το προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγάρδης.

Ο "άρχοντας των κρίκων" Λευτέρης Πετρούνιας ετοιμάζεται για την επανεμφάνισή του έπειτα από ένδεκα ολόκληρους μήνες, αφού τον περασμένο Νοέμβριο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον αριστερό ώμο, αμέσως μετά την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου παγκόσμιου τίτλου του στην Ντόχα. Με το ίδιο πρόγραμμα, που έχει συντελεστή δυσκολίας 6,30, θα κυνηγήσει τώρα στη Γερμανία έναν ακόμη άθλο.

Το εισιτήριο για το "Τόκιο 2020" θα πάρουν τρεις φιναλίστ των κρίκων, όπως και κάθε οργάνου: Οι ισάριθμοι νικητές των μεταλλίων, ή και ορισμένοι από όσους τερματίσουν χαμηλότερα στην οκτάδα του τελικού, δεδομένου ότι θα εξαιρεθούν οι εκπρόσωποι των 12 κορυφαίων χωρών που θα έχουν κερδίσει την ομαδική Ολυμπιακή πρόκριση.

"Ο Λευτέρης έχει ταλαιπωρηθεί, είχε ελάχιστο χρόνο για πραγματική προετοιμασία μετά την αποκατάστασή του, περιμένω όμως να κάνει το κάτι παραπάνω στο παγκόσμιο, όπως πάντοτε κάνει στους μεγάλους αγώνες. Πιστεύω ότι στον προκριματικό θα είναι έτοιμος και στον τελικό πανέτοιμος, αλλά όλα θα γίνουν οριακά.

Εάν δεν παιζόταν η Ολυμπιακή πρόκριση σ’ αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα, πιθανόν να μην αγωνιζόμασταν και να περιμέναμε να προετοιμαστούμε καλύτερα. Έχουμε κάνει όμως πάρα πολύ κόπο για να πάμε στην Στουτγάρδη, γι’ αυτό θα είμαστε εκεί και θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε", είπε για τον 28χρονο πρωταθλητή ο Δημήτρης Ράφτης και συμπλήρωσε:

"Οι στόχοι του Πετρούνια θα είναι δύο και αλληλένδετοι, αλλά ο πρωταρχικός στόχος είναι να υπερασπιστεί τον τίτλο του και όχι απλώς να πάρει την Ολυμπιακή πρόκριση. Έχει δυνατούς αντιπάλους, δεν αγωνίζεται μόνος του, ωστόσο θεωρώ ότι αν κάνει τη δουλειά του θα είναι κυρίαρχος και πάλι. Έτσι προετοιμαστήκαμε και έτσι πηγαίνουμε, χωρίς καμία δικαιολογία".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ