ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Πετρούνιας

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Πετρούνιας

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στο Μονπελιέ. Δύο "ελληνικοί" τελικοί την Κυριακή (19/4).

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πραγματοποίησε τον πρώτο στόχο της χρονιάς, την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στο Μονπελιέ. Ο επόμενος είναι το μετάλλιο στο παγκόσμιο της Γλασκώβης το χειμώνα που θα του δώσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στο Μονπελιέ ο Πετρούνιας "διέλυσε" τον ανταγωνισμό και με 15,866 βαθμούς (σ.σ. 15,566 ο δεύτερος, ο Γάλλος Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ) ανέβηκε για πρώτη φορά στο κορυφαίο σκαλοπάτι του βάθρου. Το 2011 ήταν "χάλκινος" στο Βερολίνο για να ακολουθήσουν τρεις συμμετοχες στον τελικό στις επόμενες διοργανώσεις.

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Πετρούνιας

" Αλλάξαμε το πρόγραμμα και προσθέσαμε μια διαφορετική προσγείωση, όπου δεν υπάρχουν μειώσεις στον αέρα. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κίνας έχασα το μετάλλιο μετά από ένα λάθος στην έξοδο, είχα προκριθεί με την τρίτη καλύτερη βαθμολογία και έμεινα 6ος. Προσπαθήσαμε με τον προπονητή μου να ελαχιστοστοποίησουμε την πιθανότητα μειώσεων στη βαθμολογία. Ο συντελεστής δυσκολίας είναι ψηλός, 6,80 και αν αποφύγω τις μειώσεις από τους κριτές, θα έχει μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία μου", είχε πει στη συνέντευξη του στο Sport24.gr.

To αργυρό μετάλλιο με τον Σαΐντ στους κρίκους μοιράστηκε ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν που βαθμολογήθηκε επίσης με 15,566. Με θετική ενέργεια λοιπόν από το χρυσό του Πετρούνια, ο προπονητής του Δημήτρης Ραφτης θα προσπαθήσει να οδηγήσει τον Βλάση Μάρα στο βάθρο στο μονόζυγο την Κυριακή (19/4). Ο Μάρας έχει αναδειχθεί πέντε φορές πρωταθλητής Ευρώπης στο μονόζυγο.

Στον τελικό στη δοκό ισορροπίας θα αγωνιστεί και η Βάσω Μιλλούση. Όπως ο Πετρούνιας έτσι και η Μιλλούση έχουν την υποστήριξη της εταιρείας Stoiximan.gr. Παρά την ατυχία του Λευτέρη Κοσμίδη στο έδαφος, η ελληνική παρουσία στο Μονπελιέ είναι εξαιρετική, αν υπολογίσουμε και την 12η θέση του Νίκου Ηλιόπουλου στον τελικό του σύνθετου ατομικού.


Λευτέρης Πετρούνιας, Μομπελιέ 2015, χρυσό μετάλλιο

Εύγε Eleftherios Petrounias/ Απολαύστε τον!Ο τίτλος του πρωταθλητή Ευρώπης στους κρίκους, τον οποίο κυνηγούσε και άξιζε εδώ και χρόνια, ήρθε στο Μονπελιέ για τον Λευτέρη Πετρούνια, που κατέκτησε πανηγυρικά το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της γαλλικής πόλης.

Posted by Gymnast.gr on Saturday, April 18, 2015
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ