ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Πετρούνιας: "Η εξέλιξη αυτή καθιστά σίγουρη την πρόκρισή μου"

Πετρούνιας: "Η εξέλιξη αυτή καθιστά σίγουρη την πρόκρισή μου"

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε στο Sport24.gr για την εξέλιξη που υπήρξε σχετικά με την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο η οποία πλέον είναι σχεδόν δεδομένη.

Ο τελευταίος 1,5 χρόνος είχε πολλές δυσκολίες για τον Λευτέρη Πετρούνια. Η επέμβαση στον αριστερό ώμο του και η αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς που είχε υποστεί τον έφεραν πίσω στην Ολυμπιακή πρόκριση.

Επέστρεψε, άγγιξε το βάθρο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το οποίο έχασε για λίγο, αλλά στους δύο αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου που ακολούθησαν έδειξε ότι είναι απόλυτα έτοιμος πια.

Μάλιστα, η επικύρωση του αποτελέσματος από τον αγώνα του Μπακού που διεκόπη του δίνει κατά 99% την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες αφού πλέον χρειάζεται να γίνουν απίθανα πράγματα για να μην την πάρει.

Ο ίδιος δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τη συγκεκριμένη εξέλιξη μιλώντας στο Sport24.gr: "Μετά την επικύρωση των αποτελεσμάτων του Αζερμπαϊτζάν είμαι πανευτυχής και σίγουρος ότι θα βρεθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο για να διατηρήσω τον τίτλο μου. Θεωρώ ότι είναι σχεδόν απίθανο να αλλάξει αυτό το αποτέλεσμα που έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή. Η εξέλιξη αυτή καθιστά σίγουρη την πρόκρισή μου".

Φυσικά, η σχεδόν δεδομένη πρόκρισή του είναι μία δικαίωση για όσα τράβηξε το τελευταίο διάστημα και τις προσπάθειες που κατέβαλε: "Μετά από 1,5 χρόνο γεμάτο πίεση, πόνο και προσπαθειών για να αποκατασταθεί το πρόβλημα στον ώμο μου έδειξα ότι είμαι και πάλι εδώ. Πήραμε δύο νίκες στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου και απέδειξα πως επέστρεψα για να κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα".

Όπως ήταν φυσιολογικό η συγκεκριμένη εξέλιξη του βγάζει και το όποιο άγχος υπήρχε και τον αφήνει να χαλαρώσει: "Η επόμενη ημέρα με βρίσκει χαλαρό μέχρι νεωτέρας. Βασικά, μέχρι να τελειώσει όλο αυτό που ζούμε. Κάνω αρκετή δουλειά ακόμα και τώρα μέσα στο σπίτι, όμως περνάω αρκετό χρόνο και με την κόρη μου. Από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και για το καλεντάρι που θα έχει διαμορφωθεί. Πάντως, σίγουρα, πρώτη φορά στη ζωή μου θα είμαι καλά στην υγεία μου και θα έχω ξεκουραστεί τόσο με στόχο να φτάσω στο Τόκιο όντας στην καλύτερη κατάσταση της ζωής μου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ