ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Πετρούνιας: Γιατί δεν μπορεί να πάρει wild card για το Τόκιο

Ο Λευτέρης Πετρούνιας σε προσπάθεια του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα
Ο Λευτέρης Πετρούνιας σε προσπάθεια του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Ο Λευτέρης Πετρούνιας παλεύει να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, όμως σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Contra.gr δεν μπορεί να λάβει wild card από τη ΔΟΕ.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατετάγη τέταρτος στον τελικό των κρίκων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Στουτγκάρδης, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να εξασφαλίσει την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Δεν εξαντλήθηκαν βέβαια οι ευκαιρίες του. Θα μπορούσε να έχει ακόμη μία εξωαγωνιστική, αλλά η Ελλάδα δεν είναι μικρή χώρα. Δύο εισιτήρια είναι διαθέσιμα για τους αθλητές των κρίκων, αλλά έχει πρόσβαση μόνο στο ένα. Το πρώτο μπορεί να το λάβει μέσω αγωνιστικής οδού. Το δεύτερο αποφασίζεται στα γραφεία από την Τριμερή Επιτροπή της ΔΟΕ και παρόλο που πληροί τις προϋποθέσεις ως αθλητής, δεν μπορεί να το πάρει, όπως αναφέρει το Contra.gr και η Μαρία Καούκη.

Υπάρχει ένας αστερίσκος που λέει ότι μια χώρα για να μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για wild card σ' ένα σπορ, θα πρέπει να έχει λιγότερες από οκτώ συμμετοχές στο άθλημα στους δύο προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, εν προκειμένω στο Ρίο και στο Λονδίνο, η Ελλάδα όμως τις έχει υπερβεί.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Contra.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ