Με το βλέμμα στο ευρωπαϊκό η Εθνική ενόργανης γυναικών

Με το βλέμμα στο ευρωπαϊκό η Εθνική ενόργανης γυναικών

Όνειρα διάκρισης κάνουν οι τέσσερις Ελληνίδες αθλήτριες που πρόκειται να αγωνιστούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, από τις 19 έως τις 23 Απριλίου στο Κλουζ-Ναπόκα της Ρουμανίας.

Η σύνθεση της Εθνικής ομάδας στο πρώτο μεγάλο διεθνές ραντεβού του νέου Ολυμπιακού κύκλου, μοιάζει δεδομένη, όπως ακριβώς δεδομένη είναι και η δίψα των τεσσάρων κοριτσιών για διάκριση: Η Βασιλική Μιλλούση, η Αργυρώ Αφράτη, η Βάλια Πλυτά και η Ιωάννα Ξουλόγη έχουν ετοιμάσει προγράμματα με αυξημένο συντελεστή δυσκολίας, τα οποία μπορούν να τις οδηγήσουν ψηλά, εφόσον εκτελεστούν χωρίς λάθη.

Το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν περιλαμβάνει μόνο ατομικά αγωνίσματα και όχι ομαδικό, πράγμα που σημαίνει ότι οι Ελληνίδες αθλήτριες έχουν την ευχέρεια να συμμετάσχουν μόνο στα όργανα στα οποία ειδικεύονται και έχουν περισσότερες πιθανότητες διάκρισης. Ωστόσο, σε κάθε όργανο μπορούν να πάρουν μέρος μέχρι δύο αθλήτριες από την ίδια χώρα.

Βάσει του σχεδιασμού που έχει γίνει, η Βασιλική Μιλλούση θα αγωνιστεί στη δοκό ισορροπίας και ενδεχομένως στο έδαφος, η Αργυρώ Αφράτη στο άλμα, στους ασύμμετρους ζυγούς και ίσως στο έδαφος (εφόσον δεν αγωνιστεί εκεί η Μιλλούση), η Βάλια Πλυτά στους ασύμμετρους ζυγούς και η Ιωάννα Ξουλόγη στη δοκό και στο έδαφος.

«Έχουμε ήδη καταλήξει στα κορίτσια που θα πάνε στο ευρωπαϊκό. Είναι τέσσερις αθλήτριες που έχουν προγράμματα με αυξημένο συντελεστή δυσκολίας, αλλά και τη δυνατότητα να τα εκτελέσουν σωστά, ώστε να πιάσουν μια υψηλή βαθμολογία. Με μία καλή εκτέλεση, όλες τους μπορούν να κυνηγήσουν τη διάκριση: Η Μιλλούση θα είναι υποψήφια για τον τελικό στη δοκό, όπως πάντα, αλλά και η Ξουλόγη έχει ετοιμάσει ένα πολύ καλό πρόγραμμα στο ίδιο όργανο.

Η Αφράτη έχει μεγάλες δυνατότητες στο άλμα και επιπλέον θα δούμε πώς θα πάει το καινούργιο πρόγραμμά της στους ασύμμετρους ζυγούς, όπου και η Πλυτά έχει επίσης πολύ καλή προοπτική. Εφόσον παρουσιαστούν ψύχραιμες, μπορούν να πετύχουν πολλά», ανέλυσε ο υπεύθυνος προπονητής της Εθνικής γυναικών, Κώστας Χατζηζήσης.

Παράλληλα, έβαλε θετικό πρόσημο στη μέχρι στιγμής προετοιμασία των κοριτσιών, τα οποία παρακολουθεί είτε από κοντά, ως προσωπικός προπονητής της Ξουλόγη στη Θεσσαλονίκη, είτε με τη βοήθεια της τεχνολογίας, σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες αθλήτριες που γυμνάζονται στην Αθήνα:

«Παρακολουθώ τακτικά τα προγράμματα των κοριτσιών της Αθήνας μέσω βίντεο και βλέπω ότι είναι όλες τους σε καλή κατάσταση, όπως και η Ξουλόγη. Πλέον, περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε πώς θα πάνε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, που θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη και θα είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας τους για φέτος».

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Σε αυτές τις χώρες οι γυναίκες χαίρονται περισσότερο το σεξ

Μια έρευνα που λειτουργεί και ως παγκόσμιος χάρτης ικανοποίησης.

Οι Ελληνίδες ζαχαροπλάστριες που γλυκά μας σκοτώνουν

Μια τούρτα αναμνήσεων με αφορμή το Bake Off Greece, το νέο reality του Alpha που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24