ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Μάρας: "Εύχομαι στον Πετρούνια να ισοφαρίσει το ρεκόρ μου στο Μόντρεαλ!"

Μάρας: "Εύχομαι στον Πετρούνια να ισοφαρίσει το ρεκόρ μου στο Μόντρεαλ!"
EUROKINISSI

Για πρώτη φορά η Εθνική ανδρών της ενόργανης θα παραταχθεί σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα χωρίς τον Βλάση Μάρα. Τι δήλωσε για την απουσία του, για το μέλλον του και για τον Λευτέρη Πετρούνια.

Για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα, η Εθνική ανδρών της ενόργανης θα παραταχθεί σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα χωρίς τον Βλάση Μάρα.

Έπειτα από 13 διαδοχικές συμμετοχές ο πολυνίκης Έλληνας στην ιστορία του θεσμού, που μαζεύει δυνάμεις με στόχο να επανέλθει σύντομα στην κορυφή, θα είναι απών από το Μόντρεαλ. Εκεί, όπου εύχεται στον Λευτέρη Πετρούνια να ισοφαρίσει το δικό του επίτευγμα των δύο παγκόσμιων τίτλων...

Από το 1999 στην Τιαντζίν της Κίνας, όπου έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική ανδρών, μέχρι και το 2015 στη Γλασκόβη, ο Μάρας αγωνίστηκε σε κάθε παγκόσμιο πρωτάθλημα και δημιούργησε εντυπωσιακά ρεκόρ συμμετοχών (13), αλλά και μεταλλίων, χάρη στα δύο χρυσά (Γάνδη 2001, Ντέμπρετσεν 2002) και το ένα χάλκινο (Άαρχους 2006) που κατέκτησε στο μονόζυγο, μετρώντας συνολικά πέντε προκρίσεις σε τελικούς.

Το εκπληκτικό σερί του 34χρονου πρωταθλητή θα διακοπεί φέτος, αλλά πρόκειται απλώς για ένα διάλειμμα, με την προοπτική να επιστρέψει σε ρόλο πρωταγωνιστή από τη νέα χρονιά.

«Ο κύριος αγωνιστικός στόχος μου είναι να διακριθώ ξανά σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Να προκριθώ στον τελικό του μονόζυγου και να κυνηγήσω άλλο ένα μετάλλιο, έπειτα από αρκετά χρόνια. Για να το πετύχω αυτό, θέλω να ετοιμάσω ένα πρόγραμμα υψηλής αρχικής αξίας, που θα είναι απόλυτα ανταγωνιστικό. Η προετοιμασία μου το καλοκαίρι δεν πήγε έτσι όπως θα ήθελα, είδα ότι δεν θα προλάβω να κάνω το πρόγραμμα που είχα κατά νου και γι’ αυτό προτίμησα να απέχω από το Μόντρεαλ.

Δεν είχε νόημα για μένα να πάω στο παγκόσμιο απλώς για την συμμετοχή. Ήταν προτιμότερο να πάρει τη θέση μου και την εμπειρία της παρουσίας σε μια τέτοια διοργάνωση κάποιο άλλο παιδί, που έρχεται από πίσω. Μόνο αν υπήρχε ομαδικό αγώνισμα θα πήγαινα, για να βοηθήσω την Εθνική ομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Βλάσης Μάρας και συνέχισε:

«Γεμίζω τις μπαταρίες μου και θα έχω αρκετό χρόνο για να προετοιμάσω το πρόγραμμα που θέλω, με δεδομένο ότι η επόμενη μεγάλη διοργάνωση, το ευρωπαϊκό του 2018, θα γίνει τον ερχόμενο Αύγουστο. Από εκεί και πέρα, θα ακολουθήσει μία διετία γεμάτη από σημαντικούς αγώνες για την πρόκριση στο ‘Τόκιο 2020’. Θα είναι σημαντικό το να καταφέρω να επιστρέψω του χρόνου ως πρωταγωνιστής».

Ο μοναδικός Έλληνας κάτοχος δύο παγκόσμιων τίτλων -και μάλιστα συνεχόμενων- αναφέρθηκε επίσης με εγκωμιαστικό τρόπο στον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος δείχνει ικανός να φτάσει σ’ ένα ανάλογο κατόρθωμα στον Καναδά, κάνοντας το «ριπίτ» στους κρίκους:

«Η αξία του Πετρούνια είναι αδιαμφισβήτητη. Οι άνθρωποι είμαστε ανταγωνιστικά όντα και προσπαθούμε να ξεπερνάμε τα κατορθώματα των άλλων και εκείνα που θαυμάζαμε. Γι’ αυτό, είναι αναπόφευκτο ότι κάποια στιγμή όλα τα ρεκόρ καταρρίπτονται. Εύχομαι στον Λευτέρη να κατακτήσει στο Μόντρεαλ το δεύτερο χρυσό του μετάλλιο και να με φτάσει. Το αξίζει πραγματικά, γιατί δουλεύει ως πραγματικός πρωταθλητής!»

Καταλήγοντας πάντως, ο υπερπρωταθλητής του μονόζυγου, που εκτός των άλλων έχει στην συλλογή του πέντε ευρωπαϊκούς τίτλους, επισήμανε ότι οι διαρκείς επιτυχίες των αθλητών της ελληνικής Γυμναστικής αξίζουν να έχουν την ανάλογη υποστήριξη:

«Η κατάκτηση ενός μεταλλίου στην ενόργανη είναι πολύ δύσκολη υπόθεση και για να γίνει πραγματικότητα, πρέπει να υπάρχει και η ανάλογη υποστήριξη... Η Γυμναστική διαφημίζει διεθνώς τον ελληνικό αθλητισμό και κάνει τους Έλληνες περήφανους, προσφέροντάς τους πρότυπα και αξίες, ασχέτως αν κάποιοι δεν θέλουν να το βλέπουν. Ελπίζω να στρώσουν κάπως τα πράγματα και να βρούμε την ανταπόκριση που αξίζουμε, για να κάνουμε με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία αυτό που ξέρουμε και αγαπάμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ