Κάθειρξη 175 ετών στον Νάσαρ

Κάθειρξη 175 ετών στον Νάσαρ

Ο πρώην γιατρός της Εθνικής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ, Λάρι Νάσαρ, τιμωρήθηκε με κάθειρξη 175 ετών για σεξουαλική παρενόχληση, κακοποίηση και βιασμό 150 γυναικών!

Την κατάληξη που αναμενόταν είχε η εκδίκαση της υπόθεσης του Λάρι Νάσαρ. Ο πρώην γιατρός της Εθνικής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ άκουσε την ετυμηγορία του δικαστηρίου και παρά τις προσπάθειες του για ένδειξη μεταμέλειας δεν έπεισε κανέναν.

Σίγουρα όχι τη δικαστή η οποία πέταξε το γράμμα της απολογίας του!

Πώς θα μπορούσε να είχε κάνει διαφορετικά όταν σε αυτή ο Λάρι Νάσαρ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούσε για να θεραπεύσει τις ασθενείς του είχαν αποτέλεσμα. Στο άκουσμα ειδικά αυτής της πρότασης η δικαστής εξοργίστηκε. Η απάντηση της ήταν σκληρή.

"Όπως ήταν τιμή και προνόμιο μου να ακούσω τις δύο αδερφές που επιβίωσαν, αλλά τόσο είναι τιμή και προνόμιο μου να σας καταδικάσω. Κύριε, δεν σας αξίζει να περπατήσετε ξανά έξω από μία φυλακή. Δεν έχετε αντιληφθεί ακόμα το τι έχετε πράξει. Μόλις υπέγραψα τη θανατική σας καταδίκη" είπε λίγο πριν ανακοινώσει την τιμωρία του Νάσαρ.

Αυτή ήταν 175 χρόνια κάθειρξης και σε αυτή πρέπει να προσθέσουμε και τα 60 χρόνια φυλάκισης που είχε δεχτεί πριν από περίπου μία εβδομάδα για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Υπενθυμίζουμε ότι περισσότερες από 150 γυναίκες κατέθεσαν ότι παρενοχλήθηκαν ή κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον πρώην γιατρό της Εθνικής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ.

Ανάμεσα στα θύματα του ήταν και πολλά μέλη των εθνικών ομάδων ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ των οποίων διετέλεσε γιατρός από το 1996 μέχρι και το 2015. Στα ονόματα που έχουν καταγγείλει επώνυμα τον Νασάρ βρίσκονται αυτά των Τζέιμι Ντάντζερ, Τζάνετ Αντολιν, Τζέσικα Χάγουαρντ, Άλι Ράσμαν, Μακέιλα Μαρόουνι, Σιμόν Μπάιλς και τελευταία προστέθηκε στη λίστα η Γκάμπι Ντάγκλας. Όλες τους είναι Ολυμπιονίκες και έχουν χαρίσει πολλά μετάλλια στις ΗΠΑ σε όλες τις διοργανώσεις.

Photo credits: AP Photo/Paul Sancya

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24