ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Γυμναστική: Υποψήφιος πρόεδρος της Ομοσπονδίας ο Προβιάς

Γυμναστική: Υποψήφιος πρόεδρος της Ομοσπονδίας ο Προβιάς

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε σήμερα (25/09) ο Νίκος Προβιάς.

Με μεταπτυχιακό στην αθλητική επιστήμη, ο Νίκος Προβιάς έχει υπηρετήσει τη Γυμναστική από όλα τα πόστα: ως αθλητής, προπονητής, κριτής, μέλος της Εθνικής Ομάδας και ως Διεθνής Κριτής, υπεύθυνος για το αγώνισμα των κρίκων στην Ευρώπη.

Είναι εκλεγμένο μέλος της τεχνικής επιτροπής γυμναστικής της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας τα τελευταία 7 Χρόνια ενώ θεωρείται κορυφαίος κριτής του αγωνίσματος στον κόσμο.

Έχει συμμετάσχει σε 13 Παγκόσμια Πρωταθλήματα και 15 Πανευρωπαϊκά, καθώς και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, του 2008 στο Πεκίνο, του 2012 στο Λονδίνο και του 2016 στο Ρίο, ενώ έχει προσκληθεί προσωπικά από την Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής και για το Τόκιο 2021.

Στη μακρά πορεία του στο χώρο, στάθηκε πάντα στο πλευρό των αθλητών που σημάδεψαν τη σύγχρονη Ελληνική Γυμναστική, όπως οι Μελισσανίδης, Ταμπάκος, Μάρας, Τσολακίδης, Κοσμίδης και Πετρούνιας, αλλά και στα παιδιά όλων των ηλικιών αφού ήταν υπεύθυνος των ελληνικών πρωταθλημάτων σε όλες τις κατηγορίες τα τελευταία 20 χρόνια.

Σήμερα, ο Νίκος Προβιάς τονίζει τη διάθεσή του να πάρει τη σκυτάλη της προεδρίας «με σεβασμό στο παρελθόν και όραμα για το μέλλον», και με το πρόταγμα «Όλοι μαζί, είμαστε η Γυμναστική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ