ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Γυμναστική: Χωρίς προ-Ολυμπιακό χαρακτήρα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ρυθμικής και ενόργανης

Nikolaos Iliopoulos of Greece performs on the parallel bars during men's qualifying sessions for the Gymnastics World Championships in Stuttgart, Germany, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader)
Nikolaos Iliopoulos of Greece performs on the parallel bars during men's qualifying sessions for the Gymnastics World Championships in Stuttgart, Germany, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής θα ζητήσει να μη δοθούν Ολυμπιακά εισιτήρια μέσα από τα εξ αναβολής ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ρυθμικής και ενόργανης του 2020.

Τη βούληση να μη δοθούν Ολυμπιακά εισιτήρια μέσα από τα εξ αναβολής ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ρυθμικής και ενόργανης του 2020 εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής, η οποία θα προωθήσει το σχετικό αίτημα στη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) προκειμένου να ενημερωθεί η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Έπειτα από τηλεδιάσκεψη που είχε η Εκτελεστική Επιτροπή της European Gymnastics, με την ενεργή συμμετοχή του αντιπροέδρου της και επικεφαλής της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη, επικράτησε η άποψη που διατυπώθηκε στο σχετικό ανακοινωθέν: «Θα ζητηθεί από τη FIG να ενημερώσει τη Δ.Ο.Ε. ότι εξαιτίας της υπάρχουσας κατάστασης σε όλη την Ευρώπη, λόγω Covid-19, δεν μπορούμε να διοργανώσουμε αγώνα Ολυμπιακής πρόκρισης στα φετινά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Οι συνθήκες θεωρούνται ακατάλληλες για να ληφθεί μια τόσο σημαντική απόφαση και δεν θέλουμε να πιέσουμε τις εθνικές ομοσπονδίες - μέλη μας να ταξιδέψουν για μία διοργάνωση (μόνο επειδή θα πρόκειται για αγώνα Ολυμπιακής πρόκρισης) στην οποία διαφορετικά ίσως δεν θα ήθελαν να συμμετάσχουν».

Παρόλα αυτά, η European Gymnastics έκανε σαφές ότι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής του Κιέβου σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί βάσει προγράμματος (26-29 Νοεμβρίου), χωρίς όμως να έχει προ-Ολυμπιακό χαρακτήρα.

Σε ό,τι αφορά τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά ενόργανης ανδρών και γυναικών, τα οποία έχει πλέον αναλάβει να φιλοξενήσει το Μπακού (9-13 Δεκεμβρίου και 17-20 Δεκεμβρίου), η απόφαση θα ληφθεί σε μία εβδομάδα, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, αφού εξεταστούν ορισμένα ανοιχτά οργανωτικά ζητήματα. Ακόμα όμως και εφόσον υλοποιηθούν, οι δύο διοργανώσεις δεν πρόκειται να έχουν προ-Ολυμπιακό χαρακτήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ