ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Τζο Αρλάουκας θα μας μάθει και γκολφ

Ο Τζο Αρλάουκας θα μας μάθει και γκολφ

Ο Τζο Αρλάουκας σε μια διαφορετική συνέντευξη, μίλησε στο Sport24.gr για τη μεγάλη αγάπη του το γκολφ, το "Greek Maritime Golf Event" στην Costa Navarino και πώς μπορεί να αναπτυχθεί το άθλημα στη χώρα μας.

Πρωταθλητής Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης, μεγάλος σκόρερ των ευρωπαϊκών γηπέδων και γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας καθώς έχει αγωνιστεί σε ΑΕΚ και Άρη.

Ο Τζο Αρλαούκας διήνυσε μια μεγάλη μπασκετική διαδρομή και κατέγραψε πολλά χιλιόμετρα στα παρκέ όλου του κόσμου. Ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2000 και μετά καταπιάστηκε με πολλά πράγματα. Ένα από αυτά είναι το γκολφ. Τον συναντήσαμε στο 5ο τουρνουά γκολφ της ναυτιλιακής κοινότητας "Greek Maritime Golf Event", το οποίο για ακόμη μία φορά ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Costa Navarino. Ο Αμερικανός, λάτρης του αθλητισμού και του γκολφ, μίλησε στο Sport24.gr για το τουρνουά και για τις προοπτικές του σπορ στη χώρας. Ο Τζο Αρλάουκας ήταν ο παρουσιαστής στο Gala της απονομής βραβείων του τουρνουά, στο οποίο συγκεντρώθηκαν μόλις σε 15 λεπτά, 6.325 ευρώ τα οποία θα διατεθούν στην Ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων "Μαζί για το Παιδί".

Ο Τζο Αρλάουκας θα μας μάθει και γκολφ

Η συνέντευξη του Τζο Αρλάουκας:

- Το να παίξεις γκολφ τελικά δεν είναι τόσο εύκολο όσο δείχνει... Το λέω γιατί έχεις μεγάλη εμπειρία πλέον στο σπορ και έχεις αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο ως παίκτης του μπάσκετ.

Ναι έχεις δίκιο, είναι πολύ δύσκολο. Δεν συγκρίνεται με το μπάσκετ, αλλά είναι εξίσου δύσκολο με διαφορετική τεχνική. Αλλά έχουν ένα κοινό γνώρισμα. Και το γκολφ είναι εγκεφαλικό άθλημα. Παίζω πολλά χρόνια πλέον και το εύρος του είναι μεγάλο. Πρέπει να είσαι διαρκώς συγκεντρωμένος. Ξέρεις πολλοί λένε ότι οι αθλητές του γκολφ δεν είναι κανονικοί αθλητές όπως στα υπόλοιπα σπορ. Επειδή δεν τρέχουν, δεν πηδούν όπως στο μπάσκετ. Δεν ισχύει. Πίστεψε με πρέπει πνευματικά να είσαι προσηλωμένος σε κάθε χτύπημα και σε κάθε στόχο. Πρέπει να ξεχνάς κάθε αποτυχημένη βολή και να συνεχίζεις. Είναι δύσκολο.

- Είναι πιο δύσκολο από το τελευταίο σουτ σε ένα αγώνα μπάσκετ, στον οποίο έχεις και αντικειμενικές δυσκολίες. Τους αντιπάλους.

Το καταλαβαίνεις ότι είναι διαφορετικό. Ναι, φαίνεται ευκολότερο αλλά δεν είναι και δεν συγκρίνεται. Έχω δει και στα δύο σπορ μεγάλους παίκτες να αστοχούν σ' αυτό που λέμε εύκολη προσπάθεια. Όπως σου είπα προηγουμένως πρέπει εγκεφαλικά να είσαι 100% συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνεις.

- Ποια είναι η άποψή σου για το επίπεδο της διοργάνωσης ("Greek Maritime Golf Event") εδώ στην Costa Navarino.

Συνεχώς μεγαλώνει και αναπτύσσεται. Καταλαβαίνεις ότι οι άνθρωποι της ναυτιλίας έρχονται εδώ για να παίξουν, να διασκεδάσουν και να ευχαριστηθούν ένα σπορ το οποίο λατρεύουν. Όλοι είναι ενδιαφέροντες άνθρωποι, φίλοι μεταξύ τους, γνωρίζουν ο ένας τον άλλον. Είναι μια παρέα, μια οικογένεια. Είναι μια ενδιαφέρουσα συνάντηση και ελπίζω να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Greek Maritime Golf Event, Costa Navarino  08/06/2019
Greek Maritime Golf Event, Costa Navarino 08/06/2019 CHARIS AKRIVIADIS

- Ήσουν ο παρουσιαστής της εκδήλωσης για τα βραβεία των αγώνων και είδα επί σκηνής μία άψογη συνεργασία με τους διοργανωτές.

Κάνουν καταπληκτική δουλειά. Ο Θάνος Καραντζιάς και ο Παναγιώτης Καραντζιάς είναι η καρδιά αυτής της διοργάνωσης. Κανείς δεν ξέρει πόσο έχουν δουλέψει για να είναι όλα τέλεια εδώ στην Costa Navarino. Συνεργάζονται άψογα, μας καθοδηγούν και όλοι οι άνθρωποι της ναυτιλίας τους εκτιμούν για τις υπηρεσίες τις οποίες προσφέρουν. Έχουν πολλή πίεση και κάνουν το καλύτερο δυνατό για να διεξαχθούν σε υψηλό επίπεδο τόσο οι αγώνες όσο και τα events.

- Την ίδια ώρα η ναυτιλιακή κοινότητα βοήθησε επί της ουσίας την ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων "Μαζί για το παιδί". Και αυτό είναι κατά τη γνώμη μου η σημαντικότερη δράση.

Νιώθω ευλογημένος όπως και οι υπόλοιποι άνθρωποι που βοήθησαν το "Μαζί για το παιδί". Είμαι επίσης περήφανος που μόλις σε 15 λεπτά μαζέψαμε αυτό το ποσό. Γι' αυτό με είδες να προσπαθώ διπλά γι αυτό τον σκοπό. Το κάναμε εδώ όπως το κάνουμε και στην Euroleague. Είναι σημαντικό να βοηθάς ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Έβλεπες στα πρόσωπα όλων πώς ήθελαν να βοηθήσουν. Είναι φανταστικό συναίσθημα να ενωνόμαστε για τη φιλανθρωπία.

- Πόσο δύσκολο είναι να παίξεις γκολφ εδώ στην Ελλάδα;

Έχω δει και τις δύο πλευρές εδώ στη χώρα σας. Θα μπορούσατε να αναπτύξετε κι άλλο το σπορ. Έχετε πολύ καλές εγκαταστάσεις όπως εδώ που βρισκόμαστε, αλλά δεν είναι αρκετό. Θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα τουρνουά και δραστηριότητες, αλλά χρειάζονται περισσότεροι χώροι όπως στην Ισπανία.

- Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα;

Ναι, αυτό είναι τα γήπεδα. Και αυτό πρέπει να βελτιώσετε. Αν δεν υπάρχουν οι χώροι δεν μπορείς να αναπτύξεις και να βελτιώσεις τα ταλέντα που υπάρχουν στην Ελλάδα. Μπάσκετ στη χώρα σας μπορείς να παίξεις οπουδήποτε, όχι όμως και γκολφ. Είναι εύκολο να το διαπιστώσεις κανείς.

Photo credits: @Greek Maritime Golf Event by Charis Akriviadis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ