ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μια υπέροχη ιστορία ζωής

Μια υπέροχη ιστορία ζωής

Ο 35χρονος γκόλφερ Έρικ Κόμπτον έκανε το όνειρο του πραγματικότητα μετά από δύο μεταμοσχεύσεις στην καρδιά.

Όταν ήταν μικρός ο Έρικ Κόμπτον περνούσε πολύ χρόνο στα νοσοκομεία. Συνήθιζε να ζωγραφίζει όση ώρα οι γονείς του συζητούσαν με τους γιατρούς. Ο Έρικ ζωγράφιζε κατά την ανάρρωση του από επέμβαση στην καρδιά.

Ο Έρικ είχε ζωγραφίσει στα 12 του χρόνια το ντεμπούτο του στο σπουδαιότερο τουρνουά γκολφ στον κόσμο, στο Masters που φιλοξενείται κάθε χρόνο στην Ογκάστα της Τζόρτζια.

Στα δώδεκα του υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς. Τρία χρόνια νωρίτερα οι γιατροί διέγνωσαν πως έπασχε από υπερτροφική καρδιομυοπάθεια, μια γενετικού τύπου ασθένεια που σχετίζεται με αδυναμία των μυϊκών ινών της καρδίας.

Δεκαέξι χρόνια μετά την πρώτη μεταμόσχευση, ο Έρικ χρειάστηκε μια δεύτερη καρδιά. Επτά μήνες πονούσε, είχε πει στους γονείς του πως θα έπρεπε να ετοιμαστούν για το χειρότερο. Βρισκόταν ψηλά στη λίστα των ασθενών που ζητούν μόσχευμα.

Η καρδιά βρέθηκε τον Μάιο του 2012. Ο 26χρονος Άιζακ Κλόστερμαν, πρώην παίκτης του βόλεϊ στο πανεπιστήμιο του Οχάιο, σκοτώθηκε σε τροχαίο όταν η μοτοσικλέτα του παρασύρθηκε από φορτηγό. Σε γράμμα που βρήκαν οι γονείς του στα επίσημα έγγραφα του, τους ενημέρωνε πως αν πέθαινε, ήθελε να βοηθήσει άλλους που είχαν ανάγκη. Έπρεπε να μοιραστούν τα όργανα του. Έτσι η καρδιά του "χτυπάει" σήμερα στο σώμα του Έρικ Κόμπτον.

Ο 35χρονος σήμερα απόφοιτος του πανεπιστημίου της Τζόρτζια δυνάμωσε, επέστρεψε στα γήπεδα του γκολφ. Το 2014 ήταν το πρόσωπο-έκπληξη στο Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών. Χάρη στο αποτέλεσμα του εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Masters και στο φετινό Όπεν των ΗΠΑ στο Πάινχερστ της Βόρειας Καρολίνα.

Μαζί του βρίσκονταν οι γονείς του Άιζακ. " Χαιρόμαστε που ο Έρικ είναι ο ίδιος τύπος ανθρώπου με τον Άιζακ, δεν χάνει στιγμή από τη ζωή του και εκμεταλλεύεται το "δώρο". Η καρδιά είναι δική του, όχι του Άιζακ. Δεν θέλουμε να αισθάνεται πως μας χρωστάει κάτι".

Έτσι οι Κλόστερμαν αρνήθηκαν την πρόσκληση για το Masters. Ο Έρικ ξεκίνησε ήδη τις προσπάθειες του. Κοντά του βρίσκονται η Μπάρμπαρα με την οποία παντρεύτηκαν το 2008 και η κόρη τους, η Πέτρα.

Μαζί του πήρε και τη ζωγραφιά που είχε δημιουργήσει όταν ήταν 12 χρονών και ονειρευόταν τα γήπεδα της Ογκάστα. Όταν κρατήθηκε στη ζωή, για να πραγματοποιήσει το όνειρο που ζωγράφισε στο χαρτί. "Άξιζε η αναμονή", ήταν το σχόλιο του στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ