ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Greek Maritime Golf Event: "Προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο"

Greek Maritime Golf Event, Costa Navarino  08/06/2019
Greek Maritime Golf Event, Costa Navarino 08/06/2019 CHARIS AKRIVIADIS

Οι διοργανωτές του 5ου τουρνουά γκολφ της ναυτιλιακής κοινότητας, "Greek Maritime Golf Event" Θάνος και Παναγιώτης Καραντζιάς, μίλησαν για τους αγώνες στην Costa Navarino και τη μεγάλη προσπάθειά τους να αναπτυχθεί το άθλημα σε όλη την Ελλάδα.

Οι αγώνες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία στην Costa Navarino στις 8 και 9 Ιουνίου 2019. Χορηγός επικοινωνίας ήταν το Sport24.gr.

Οι διοργανωτές μίλησαν για τους αγώνες και τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα τους, τα γήπεδα γκολφ στην Ελλάδα και την ανάπτυξη του σπορ στη χώρα μας.

Η συνέντευξη στο Sport24.gr:

Θάνος Καραντζιάς: "Εμείς ξεκινήσαμε αυτούς τους αγώνες πριν από πέντε χρόνια, για να είμαστε κοντά στην ναυτιλιακή κοινότητα και τα ηγετικά στελέχη της. Επίσης θέλαμε να τους δείξουμε πώς ήταν να αγωνίζονται σε ένα αγώνα γκολφ. Είδαμε ότι είχε μεγάλη απήχηση από τον χώρο της ναυτιλίας και έτσι φτάσαμε στην 5η χρονιά".

Πάνος Καραντζιάς: "Προσπαθούμε πάντα να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Είμαστε επαγγελματίες παίκτες και δάσκαλοι του γκολφ και γνωρίζουμε και οι δύο τι χρειάζεται κάποιος που ασχολείται με το άθλημα για να περάσει καλά, μαζί βέβαια με όλες τις άλλες δραστηριότητες που γίνονται κατά τη διάρκεια του "Greek Maritime Golf Event".

Greek Maritime Golf Event, Costa Navarino  08/06/2019
Greek Maritime Golf Event, Costa Navarino 08/06/2019 CHARIS AKRIVIADIS

Πόσο δύσκολο όμως είναι να παίξεις γκολφ στην Ελλάδα;

Πάνος Καραντζιάς: "Στην Ελλάδα όπως ξέρετε υπάρχει ένα πρόβλημα. Δεν υπάρχουν αρκετά γήπεδα γκολφ, για να παίξουν όλοι όσοι θέλουν να ασχοληθούν με το σπορ. Για παράδειγμα στη Νότια Ισπανία υπάρχουν περίπου στα 100 γήπεδα -από τη Βαρκελώνη έως το Γιβραλτάρ- κι αυτά εκτείνονται σε μία απόσταση πέντε ωρών με το αυτοκίνητο. Συντηρούνται κυρίως από τον τουρισμό ενώ εδώ στη χώρα μας όλο αυτό το εγχείρημα το έχει καταφέρει μόνο η Costa Navarino και ότι προσπάθεια γίνεται στην Κρήτη. Συνεπώς θέλουμε περισσότερα γήπεδα".

Θάνος Καραντζιάς: "Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς δεν κάνουμε μόνο το τουρνουά για τους αγώνες. Μαζί με όλες τις άλλες δραστηριότητες, το "Greek Maritime Golf Event" έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Φέτος είχαμε την ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων "Μαζί για το παιδί" και μόλις σε 15 λεπτά μαζέψαμε ένα πολύ μεγάλο ποσό (6.325 ευρώ), το οποίο θα διατεθεί στο ίδρυμα. Και εμείς και η ναυτιλία δίνουν έμφαση σ' αυτό το κομμάτι και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε τα επόμενα χρόνια. Επίσης θέλουμε να συμμετάσχουν στο event Και οι άνθρωποι που δεν παίρνουν μέρος στους αγώνες με κάποια σεμινάρια, αλλά και την εκμάθηση κάποιων βασικών στοιχείων του γκολφ και παράλληλα να δουν τα αξιοθέατα και την ομορφιά αυτού του τόπου, εντός και εκτός ξενοδοχείου".

Greek Maritime Golf Event, Costa Navarino  08/06/2019
Greek Maritime Golf Event, Costa Navarino 08/06/2019 CHARIS AKRIVIADIS

Το "Greek Maritime Golf Event" έχει γίνει θεσμός για τη ναυτιλιακή κοινότητα, τι θα δούμε όμως του χρόνου;

Πάνος Καραντζιάς: "Βρισκόμαστε ήδη στην πέμπτη χρονιά και κάθε χρόνο βάζουμε μικρά ή μεγάλα πράγματα στους αγώνες. Κυρίως αυξάνονται οι συμμετέχοντες και οι καλεσμένοι μας, σίγουρα θα βάλουμε κάποια πινελιά, αλλά πάντα με τον Θάνο την κρατάμε ως έκπληξη και την παρουσιάζουμε λίγο πριν την έναρξη των αγώνων. Όλο τον χρόνο δουλεύουμε πάνω σε αυτό το πρότζεκτ και όταν τελειώνει κάποιος αγώνας, αρχίζουμε κατευθείαν να δουλεύουμε για την προετοιμασία του επόμενου. Είμαστε σε εγρήγορση".

Αν θες να μάθεις γκολφ τι κάνεις;

Πάνος Καραντζιάς: "Όποιος θέλει να μάθει γκολφ μπορεί να μας βρει στη βάση μας, το γκολφ της Γλυφάδας. Έχουμε τις ακαδημίες γκολφ για παιδιά κάθε Σάββατο και Κυριακή και θέλω να τονίσω ότι το γκολφ της Γλυφάδας, είναι ανοιχτό γήπεδο, είναι δημοτικό γήπεδο και μπορείς να μπεις εντελώς δωρεάν".

Photo credits: @Greek Maritime Golf Event by Charis Akriviadis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ